RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye planer skal hindre trafikkaos


I helga vaneks vei: Tore Rønning (Ap),leder av bydelsutvalgets miljø- og tekniske komite, har lagt frem en trafikkplan for Bydel Søndre Nordstrand. Han er spesielt opptatt av at byrådet hører på planene den har for Helga Vaneks vei hvor bygging av både leiligheter og næringsbygg vil gi stor trafikkøkning de nærmeste årene. Foto: Aina Moberg
I helga vaneks vei: Tore Rønning (Ap),leder av bydelsutvalgets miljø- og tekniske komite, har lagt frem en trafikkplan for Bydel Søndre Nordstrand. Han er spesielt opptatt av at byrådet hører på planene den har for Helga Vaneks vei hvor bygging av både leiligheter og næringsbygg vil gi stor trafikkøkning de nærmeste årene. Foto: Aina Moberg
Tore Rønning frykter trafikkaos på Mortensrud om man ikke lager flere rundkjøringer og mange nye parkeringsplasser.

MORTENSRUD: Allerede for tre år siden sto Ap-politikeren, som er leder av bydelsutvalgets miljø- og tekniske komité, i Helga Vaneks vei og så «problemene» komme.

– Det var her jeg bestemte meg for å ta initiativet til en trafikkplan for Bydel Søndre Nordstrand. Bakgrunnen var den kraftige utbyggingen i hele bydelen med spesielt trykk på Mortensrud og særlig Helga Vaneks vei, sier Rønning.

I denne blindveien har Mortensrud kirke og Røde Kors ressurssenter rådet grunnen alene. Nå bygges distriktpsykiaktrisk senter, som skal betjene bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand på venstre side av veien. Et katolsk senter og kirke er planlagt på samme side.

– På høyre side, mot Senter Syd, skal det totalt bygges 200 leiligheter i tilknytning til Mortensrud Torg. Trafikkøkningen i Helga Vaneks vei blir enorm, og det sier seg selv at det vil korke seg ut i Mortensrudveien, sier Rønning.

Trafikken står stille

Han håper derfor at man får gehør for et forslag i trafikkplanen om å lage en rundkjøring i dette krysset.

– Det er den eneste måten å få flyt i trafikken på. En trafikk som allerede i dag står nesten stille i hele Mortensrudveien fra Kantarellen og ut på E6 i rushtiden, sier Rønning.

Årsaken til køen er en økning av lokaltrafikken som følge av den store utbyggingen av blokker og rekkehus i alle villaveiene som munner ut i Mortensrudveien. Og det i et veisystem som ikke har endret seg på tretti år, med noen få unntak.

– Både fra Jordstjerneveien, Lofsrudveien, Stenbråtveien og Gamle Bygdevei er det tett trafikk ut i Mortensrudveien.Når moskeen snart bygges i krysset Mortensrudveien/Lofsrudveien, vil trafikken øke ytterligere, sier Rønning.

Tar seg til rette

Men, i og med at Mortensrud er et knutepunkt, er det ikke bare lokal trafikk som lager kork. Fra hele bydelen kommer reisende med bil for å ta T-bane eller buss til sentrum.

– Disse er det ikke parkeringsplasser til, og folk tar seg til rette på trange villaveier. I Gamle Bygdevei strekker rekken av parkerte biler seg 200 meter innover hver morgen, sier Rønning, og legger til:

– Normen som er brukt for å lage parkeringsplasser rundt Mortensrud er for gammel og dårlig. Byrådet må våkne opp og skjønne at vi er i 2014. Man kan for eksempel se på muligheten til å lage en etasje til på parkeringsplassen ved Senter Syd. Det vil hjelpe godt.

Derfor ber han byrådet og bystyret lese trafikkplanen, som BU vedtok 19.juni, nøye.

– Vi ønsker et eget møte for at de skal skjønne hva vi mener. At rundkjøring og parkeringsplasser er det eneste som kan hindre trafikkaos på Mortensrud, sier Tore Rønning.

LES OGSÅ: Årets underskudd i Bydel Søndre Nordstrand kan bli på 61.5 millioner kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere