RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Geir Johnsen håper byggingen av rekkehusene Østensjøenga kan begynne i september.
Geir Johnsen håper byggingen av rekkehusene Østensjøenga kan begynne i september.

Nye rekkehus i enga?

I enga ved General Ruges vei/Eterveien ønsker Stor-Oslo Prosjekt AS å bygge 24 rekkehus.

BØLER: De har allerede levert inn en rammesøknad til Plan- og bygningsetaten og håper å kunne starte salget i mai/juni.

Hvis salget er tilfredsstillende gjennom sommeren kan vi begynne byggingen i september, sier prosjektleder Geir Johnsen.

Takterrasse

Johnsen er ikke bekymret for dystre spådommer på boligfronten framover.

Våre undersøkelser viser at rekkehus er særdeles populært. Det er langt og lenge mellom slike rekkehusprosjekter, sier han.

Det skal bygges garasjeanlegg med en plass til hver bolig. Tolv av boligene får en loftsstue med takterrasse. Prisen er ikke fastsatt ennå.

Fokus på forurensning

Vi har valgt å kalle prosjektet Østensjøenga. Eiendommen grenser i nord mot et naturområde og Bølerbekken. Bekken renner ut i Østensjøvannet. Vi vil i byggeperioden ha spesielt fokus på sikringstiltak i forhold til forurensning. Jeg har selv hatt gleden av å bo ved Østensjøvannet i mange år og vil personlig følge våre arbeider med argusøyne, sier prosjektlederen.

BU positive

Før reguleringsplanen ble godkjent, var bydelsutvalget i Bydel Østensjø positivt innstilt, fordi det i reguleringsbestemmelsene er nedfelt at enhver forurensning av Bølerbekken skal unngås, og at det er viktig at nødvendige sikringstiltak mot forurensning gjøres i byggeperioden.

BU ønsket i 2005 at utbygger skulle vurdere å benytte Miljøvernforbundets forslag til innkjøring fra Eterveien. Dette ville medført at verken terrenginngrep eller bebyggelse ville ligge nærmere bekken enn 30 meter. Bebyggelsesplanen er senere godkjent med innkjøring fra General Ruges vei.

Vi har søkt om dispensasjon fra reguleringsplanen til å flytte innkjørselen fem meter i retning Bøler kirke. Avstanden fra bekken blir 29 meter, og det vil ikke bli noen endring på gårdsplassen, slik at fyllingen og terrenget vil bli uforandret, avslutter Johnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere