RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye Rønningen - nesten 60 nye boliger?


UTBYGGING: Slik kan det bli på nye Rønningen - skoleområdet til høyre. Illustrasjon: Arcasa Arkitekter
UTBYGGING: Slik kan det bli på nye Rønningen - skoleområdet til høyre. Illustrasjon: Arcasa Arkitekter
Utbyggingen ved Rønningen Folkehøgskole skal igjen ut på høring, med to nye blokker innlemmet i planene. Bydelens politikere sier et foreløpig ja til blokkene.

KJELSÅS: Torsdag skal igjen utbyggingen ved Rønningen Folkehøgskole, utbygging på tomt skillet ut av skolens egen tomt, til behandling hos lokalpolitikerne i Nordre Aker, i bydelsutvalgsmøte (BU).

Før dette BU-møtet, har saken vært oppe i bydelsutvalgets miljø, plan- og samferdselskomite, og hvor flertallet av lokalpolitikerne anbefaler det nye forslaget til utbygger.

To nye blokker

"Bydelsutvalget i Nordre Aker anbefaler alternative planforslag med bygging av boligblokker i 5 etasjer ...Bydelsutvalget opprettholder krav om opparbeidelse av hele Lachmannsvei, øst for kryss med Langsetveien, til kommunal veistandard, og at dette er gjennomført før det gis bruksrett til nye boliger."

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Nytt forslag er redusering av antall rekkehus, fra rundt 35 til 21, men i stedet med to nye blokker med tilsammen 36 leiligheter. Det var under saksbehandlingen i bystyrets byutviklingskomite at flertallet av medlemmene foreslo høyere boligutnyttelse av tomten. Plan- og bygningsetaten avviste i 2012 høyere boligutnyttelse på tomten.

Det nye forslaget utløste imidlertid krav om ny høringsrunde.

- Høringsfrist 21. juli så etatens mening vil en da ikke få endelig før høringsfristen og videresaksbehandling etter den tid er ferdig, ifølge Atle Jan Larsen, senior kommunikasjonsrådgiver i plan- og bygningsetaten.

Rektor ved Rønningen Folkehøgskole kommenterer lokalpolitikernes forslag til bydelsvedtak.

En rimelig og svært fornuftig løsning på veiproblematikken rundt Langsetløkka, ifølge Harsten.

Beboerne i Langsetveien har lenge kjempet for at boligutbyggingen må være betinget av ut- og innkjøring over skolens egen tomt i Myrerskogveien. Forslagstiller til reguleringsplanen, skolen selv og eiet av KFUK/KFUM, ønsker derimot ut- og innkjøring til de nye boligene via Lachmannsvei på oversiden - overfor Langsetløkka - ned via Langsetløkkka og gjennom Langsetveien.

Langsetveien er i dag stengt der skolens tomt begynner, og fungerer som en blindvei og adkomstvei for de tilliggende boligene.

Overrasket

Beboere i  Langsetveien er overrasket over at bydelspolitikerne nå støtter det nye utbyggingsforslaget, også med inn- og utkjøring fra nord.

"...I 2011 stilte dere bla krav om at småhusplanen skulle legges til grunn, dere anbefalte trafikkløsning mot syd for hele planområdet, …I 2012 var dere bla opptatt av trafikkforhold, og mente at «Trafikkløsninger til boligdelen er fortsatt problematisk.» Om bygningsmessige løsninger sa dere bla at «rekkehus helt i nord i Felt A må vurderes med tanke på høydevirkning i forhold til naboer, skriver Hege Wang, og på vegne av beboere i Langsetveien, i en mail til bydelspolitikerne.

Hun skriver videre.

"...«Planforslaget som nå er på høring legger opp til to blokker på 5-6 etasjer... MPS (journ. anm. miljø- plan- og samferdselskomiteen)  anbefaler BU å fatte et vedtak som åpner for denne massive utbyggingen, dersom det er nødvendig for at utbygger opparbeider hele Lachmannsvei øst for kryss med Langsetveien…Dette vedtaksforslaget overrasker oss, både fordi plan- og bygningsetaten avviser forslaget, og fordi MPS tidligere har vektlagt andre hensyn…»

Wang beskriver også de «krevende veiforholdene» nord for planområdet, og nevner spesielt også Langsetløkka som Kjelsås friområdet ved marka for barn- og unge. Naboene frykter også at blokkene, som «vil ligge øverst i Langsetveien…vil ta bort sola og skyggelegge eksisterende bebyggelse i Langsetveien flere måneder i året.»

Vil fremme nytt forslag

Selv om komitevedtaket var enstemmig, har Venstre likevel bestemt seg for å fremme nytt forslag til vedtak i BU på torsdag.

Vi fikk dessverre ikke støtte for vårt primærforslag i komiteen. Men Venstre vil fremme et lignende forslag på nytt i bydelsutvalget. Rønningen er ikke egnet til en massiv utbygging. Det skyldes både trafikksituasjonen, at utbygging her blir bilbasert og at blokkene er strøksfremmede og ikke passer inn i bebyggelsen. Derfor håper jeg også de andre partiene kan tenke seg om og støtte vårt forslag i BU, sier Erik Borge Skei som er gruppeleder for Venstre og nestleder i BU.

Borge Skei håper også at det skal være mulig å få gjort noe i Lachmanns vei.

Det er merkelig at opposisjonen i bystyrets byutviklingskomitém, med Ap og SV i spissen, har pålagt byrådet å se på økt utnyttelse i området når trafikksituasjonen i Lachmanns vei er så ugrei. Fra bydelens side må vi være krystallklare på at Lachmanns vei må utbedres i sammenheng med denne utbyggingen. Jeg håper heller at det kan bli fokus når saken kommer til behandling i bystyret, sier Borge Skei

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere