RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kokkamok som holder hus vegg i vegg med Studentenes Hus kan håpe på nye skjenkeregler fra Byrådet I bakgrunnen boliger i «Solsiden».
Kokkamok som holder hus vegg i vegg med Studentenes Hus kan håpe på nye skjenkeregler fra Byrådet I bakgrunnen boliger i «Solsiden».

Nye skjenkeregler?

Får Byrådet det som det vil, kan det bli lettere å få utvidede skjenketider også utenfor sentrumsområdet.

NYDALEN: I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke om Kokkamok kafé/restaurant i Nydalen, som i forbindelse med endring i eierstrukturen, søkte fornyet skjenkebevilling til kl. 02.30 (stengetid 03.00), slik stedet har hatt siden 2006. Men det ønsker ikke Næringsetaten, som nå mener stedet befinner seg i boligområde, siden det har flyttet inn folk i «Solsiden» på andre siden av elven.

Vanlig skjenkestopp i «boligområde» er kl. 00.30 inne og kl. 21.30 ute. Foreløpig har ikke etaten gitt noe tilbakemelding til Kokkamok på hva den synes er passende skjenkestopp-tid for kafeen/restauranten i Nydalsveien 17.

Men hvis Byrådet får det som det vil, kan det bli lettere i fremtiden å få skjenkebevilling til 03.00 også utenfor sentrum.

Vi ønsker et mer fleksibelt regelverk, og at man i skjenkesaker i større grad vurderer hvert enkelt søkested individuelt også utenfor sentrumsområdene, sier næringsbyråd Anette Wiig Bryn (Frp). Og beliggenheten vil også veie tungt. Fasade og inngangsparti skal vende ut mot trafikkområde uten boliger, legger hun til.

Byrådet håper på at bystyret kan ta endelig stilling til det mindre strenge skjenkeregelverket før sommeren.

Regelforslaget har nå vært ute på høring, og når alle uttalelser er på plass, vil saken bli oversendt helse- og sosialkomiteen, før endelig behandling i bystyret, forteller Wiig Bryn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere