Nye takter på fjorden

SNAKKIS: De store sirklene er ikke lenger så synlige, men melodilinjen til Pink Panter får fortsatt folk til å sperre øynene opp når de ser utover fjorden.

SNAKKIS: De store sirklene er ikke lenger så synlige, men melodilinjen til Pink Panter får fortsatt folk til å sperre øynene opp når de ser utover fjorden. Foto: FOTO: NINA S. OLSEN

Iskunsten på fjorden er blitt en stor snakkis. Nå vet vi hvem som står bak ...

BUNNEFJORDEN: I slutten av februar dukket det opp et stort geometrisk sirkelmønster på isen utenfor Nordstrand bad, og både forbipasserende og folk i lokalmiljøet undret seg over hvem som hadde laget iskunsten.

Sirklene ble etterfulgt av en lang notelinje med start på Katten, og selv om vær, vind og isgåere har satt sitt preg på kunstverket er det fortsatt godt synlig fra Nordstrandsskråningen og Mosseveien.

Mystiske kunstnere

Vi har fått noen tips etter at vi etterlyste hvem som står bak, men opphavsmennene ønsker visstnok å være litt mystiske, akkurat som kunsten som plutselig dukket opp.

LES SAKEN FRA NORDSTRANDS BLAD: Mystisk kunst på fjorden

Vi velger likevel å røpe at de er speidere fra Nordstrand. Det fremkommer også på nettsiden «Stavanger 2013», der de også berømmes for stuntet og for å ha lurt hele hovedstaden.

Pink Panter

Iskunsten oppsto fordi de lokale ungdommene fikk et innfall om å gjøre noe imponerende og mystisk.

Ifølge den samme nettsiden har hver av sirklene i rosetten en radius på hele førti meter, og hver note har en diameter på seks meter. Notene danner forøvrig den kjente melodilinjen til Pink Panter.

Nordstrands Blad har snakket med en som kjenner kunstnerne bak den siste tidens snakkis.

– De er nordstrandsungdommer som også er aktive i speidergruppa, bekrefter hun.

Sirklene ble forøvrig til ved hjelp av tau, og på spørsmål om vi kan vente oss flere stunt svarer hun følgende:

– Ja, jeg vil tro det. De er ganske kreative og har god gjennomføringskraft når de først finner på noe merkelig de vil gjøre. Vi skal ikke se bort fra at de finner på noen nye sprell, sier vår kilde.

Så da er det bare å vente i spenning!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.