RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festtaler, boller, juice og hornmusikk – enkelte ingredienser da «nye» Tåsen skole åpnet mandag.
Festtaler, boller, juice og hornmusikk – enkelte ingredienser da «nye» Tåsen skole åpnet mandag. Foto: foto: Anders Jørstad

«Nye» Tåsen åpnet

Nybygget åpnet mandag. Nå rives brakkene for å få større boltreplass i skolegården.

TÅSEN: Rektor John Myrlund kunngjorde for elevene i skolegården mandag morgen at brakketilværelsen var historie. I løpet av oktober skal alle brakkene fjernes – inklusive det gule trehuset som har fungert som midlertidig undervisningslokale siden 1952 (!).

Fornøyde elever

Etter tre relativt støyende år med restaurering og nybygging, var «Wow!» og «Yes!» enkelte ytringer da barna trådte over dørterskelen for å ta nybygget i nærmere øyesyn. I tillegg nytt inngangsparti og ny vestibyle, består det av administrasjonslokaler og en flerbrukshall.

LES OM DEBATTEN RUNDT FLERBRUKSHALLEN PÅ TÅSEN HER

Restaurering av eksisterende bygg har også vært en del av byggetrinn to som nå er ferdigstilt. Moderniseringen har blant annet gitt skolen nytt bibliotek, auditorium med kinomuligheter, og nye arealer for aktivitetsskolen.

Fortsatt noe rot

– Vi har fått noen fantastiske arealer og enda bedre skal det bli. Det vil fremdeles være noe rot i skolegården når vi starter på byggetrinn tre med å fjerne brakkene. Dette for blant annet å gi plass til større grøntarealer, en kunstgressbane og lekeapparater, forteller rektor Myrlund.

Byggetrinn tre regnes ferdigstilt juni neste år. Med ombyggingen og utvidelsen av skolens totalareal på 10.000 m², med et kostnadsbudsjett på 360 millioner kroner, kan kapasiteten økes til 750 elever.

LES OGSÅ: Litt skummelt, men mest glede da Kjelsås skole stengte

- Kom og se skolen!

Lørdag og søndag arrangerer Tåsen Skolekorps bokmarked på Tåsen skole fra kl. 10.00 og kl. 12.00.

– Vi har masse bøker innen alle sjangre. Alt fra gamle bøker fra 1800-tallet til Guiness Rekordbok! sier en av arrangørene fra korpset, Anne Bérard-Andersen, som også frister med annet enn bøker.

– Dette er jo en fin anledning til å komme og se den nye skolen, og å få seg litt kaffe og kaker, for det blir også kafé på skolen disse dagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere