RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye tegninger for Lambertseter senter sør


SENTER SØR: Planforslag for Lambertseter senter sør er ikke ferdig, men denne skissen ble laget i forrige uke. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter AS
SENTER SØR: Planforslag for Lambertseter senter sør er ikke ferdig, men denne skissen ble laget i forrige uke. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter AS
Mange bryr seg om nærsenteret på Lambertseter. Det ble klart da Obos inviterte til møte forrige uke.

LAMBERTSETER: Obos Forretningsbygg og Hille Melbye Arkitekter jobber videre med planer for Lambertseter senter sør, i Langbølgen 3–15. Det jobbes mot å sende inn et komplett planforslag i januar 2014.

LES OGSÅ: Hjultyv tatt på fersken i Feltspatveien på Lambertseter

Torsdag i forrige uke inviterte Obos til et informasjonsmøte på Symra kino for å gå gjennom planer, tegninger, trafikkanalyse samt presentasjon av en 3D-modell. Det var også rom for innspill og spørsmål

Et godt oppmøte og sterke meninger vitnet om engasjement rundt oppgradering av nærsenteret på Lambertseter.

– Engasjement er bra, sier Kjell Bjørke i Obos Forretningsbygg og legger til at det kom inn innspill på møtet som de vil ta med seg videre i prosessen.

Les også: Her kommer 130 nye leiligheter i hjertet av Lambertseter

Planene i dag

På tomten planlegges det tre nye blokker, vendt mot t-banelinjen. Blokkene skal trappe mot nord med 8, 7, og 6 etasjer (laveste blokk mot høyblokka). Hertil kommer tre underetasjer med parkering for kvartalet.

Første etasje på nybygget blir en næringsetasje. Her skal det blant annet komme ny Kiwi-butikk, kiosk samt base for hjemmesykepleien.

Eksisterende bygningsmasse på denne siden rives, inkludert den gamle Narvesen-kiosken og bygget som huser Kiwi. Obos sier at leieavtaler videreføres i nye lokaler i næringsetasjen.

Les også: Her er den nye Lambertseter-byen

Ny gjennomgang

Det skal etableres nye torg og møteplasser. Det skal bli lettere å bevege seg på senter sør og bedre tilknytning mellom sentrene på begge sider av Lambertseterveien. Det blir åpen gjennomgang gjennom senter sør fra Skiferveien.

Det skal legges til rette for en ny kafé som vender ut mot et «urbant torg», som anlegges mot Lambertseterveien.

På andre siden av glassgangen, der Oliven har sin uteservering, ønsker man et lokalt nærtorg med lekeplass for barn og et uteoppholdsareal.

Det legges opp til nye uteoppholdsarealer langs boligblokken her, mot Skiferveien.

Tomtearealet skal utnyttes bedre ved å legge parkering under bakken. På parkeringsplassen som i dag ligger vendt mot Langbølgen, planlegges et avlangt kontorbygg i fem etasjer som Obos vil tilby bydelen. Bydelen jobber fortsatt med å vurdere ulike alternativer for samlokalisering av tjenestene.

Taxiholdeplassen foreslås flytttet til Lambertseterveien. Bussholdeplassen blir trolig der den er i dag.

LES OGSÅ: Vil stanse sykkelvei i Langbølgen

Meninger i salen

De oppmøtte på møtet var blant annet opptatt av byggehøyder og skyggeeffekter. Det ble ytret ønske om å trekke nybygget helt unna høyblokka i Langbølgen 1.

Noen var også bekymret for trafikksituasjonen. Analyser fra Asplan Viak indikerer at trafikken ikke vil øke vesentlig med det nye senteret. Man regner med at de som flytter inn i nybygget vil benytte seg av t-bane og buss i det daglige.

Les også: Her kommer 130 nye leiligheter i hjertet av Lambertseter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere