RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FOREGANGSSYKEHJEM: Abildsø sykehjem er utviklingssenter for sykehjem i Oslo, og nå også hovedstadens representant i et nasjonalt læringsnettverk for å sikre riktig legemiddelbruk i sykehjem. fsgfsgdfgsdfg $PHOTOCREDIT_ON$foto: rahjaeha$PHOTOCREDIT_OFF$
FOREGANGSSYKEHJEM: Abildsø sykehjem er utviklingssenter for sykehjem i Oslo, og nå også hovedstadens representant i et nasjonalt læringsnettverk for å sikre riktig legemiddelbruk i sykehjem. fsgfsgdfgsdfg $PHOTOCREDIT_ON$foto: rahjaeha$PHOTOCREDIT_OFF$ Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Nye tiltak mot feilmedisinering

I samarbeid med Sykehjemsetaten skal Abildsø sykehjem nå innføre nye rutiner for å unngå feilmedisinering.

ABILDSØ: Med status som utviklingssenter for sykehjem i Oslo, går Abildsø sykehjem nå i bresjen for å motvirke feilmedisinering.

LES OGSÅ: Fruktig samarbeid på Abildsø sykehjem

Feilmedisinering er svært utbredt på sykehjem, derfor skal de nå teste og spre tiltak som er utviklet av Nasjonal pasientsikkerhetskampanje.

Viser vei

– Vi er veldig glade for at Abildsø sykehjem går foran og viser vei for resten av sykehjemmene i sitt fylke. Det arbeidet som Sykehjemsetaten og Abildsø sykehjem nå legger ned, kan komme tusenvis av pasienter i Oslo til gode, sier Anne-Grete Skjellanger i Nasjonal sikkerhetskampanje.

Tiltakene involverer rutinemessige og tverrfaglige legemiddelgjennomganger av medisinene som pasientene til enhver tid går på.

Ved systematiske legemiddelgjennomganger i halvtårskontroller av langtidspasienter, vil man sikre optimal medisinering og redusere pasientskader.

– Vi ser et forbedringspotensial når det gjelder dokumentasjon i pasientjournalen av virkning og bivirkning av flere medisiner, samt påføring av indikasjoner for medikamentene på pasientenes medisinlister, sier Torunn Wibe ved Abildsø sykehjem.

– Vi tror at det er pasienter som står på unødige medisiner også hos oss, og at doseringen av enkelte medisiner kan bli bedre og mer hensiktsmessig. Ved å innføre tverrfaglige legemiddelgjennomganger kan vi gi pasienter vesentlig bedre helse, sier Wibe.

Gode erfaringer

Nasjonal pasientsikkerhetskampanje startet i 2011 og varer ut 2013. Målet er å redusere pasientskader og forbedre pasientsikkerheten i Norge.

Erfaringer fra et pilotprosjekt viser at tiltakene gir trygge pasienter med bedre helse, fornøyde pårørende, motiverte ansatte og dedikerte ledere, leger og farmasøyter.

Tre av fire pasienter i pilotprosjektet fikk endret sin medisinliste. En pasient ble så frisk at han kunne bo hjemme med støtte fra pårørende og hjemmesykepleien.

Mer informasjon finner du på www.pasientsikkerhetskampanjen.no

LES OGSÅ:

Toppers på Oppsalhjemmet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere