*Nettavisen* Nyheter.

Nye tomtealternativer for ambassade

SV har utarbeidet nye forslag til tomt for den amerikanske ambassaden.

OsloI går presenterte Akhtar Chaudhry (SV) nye tomtealternativer for den amerikanske ambassaden. Alternative lokaliseringer er Fossum, FO med parkeringsplass, ILA og Fornebu.
- Jeg vil med dette vise at det må gå an finne andre tomter som er minst like gode som Husebyskogen, men som ikke ødelegger de verdier som Husebyskogen har, sier Chaudhry til Ullern Avis Akersposten.

Må ha ryggrad

På pressepresentasjonen viste han til at Husebyskogen ikke er det eneste tomtealternativet om bystyret skulle si nei til lokalisering av ambassaden i Husebyskogen. Chaudhry er fraksjonsleder i byutviklingskomiteen og har sittet i komiteutvalget som har jobbet spesielt med ambassadesaken.
- Oslopolitikerne må ha ryggrad og mot nok til å stå imot den måten ambassadesaken er blitt fremmet på. Sier vi nei til Husebyskogen må vi inngå en åpen dialog med amerikanerne for å finne en egnet tomt. Jeg er en politiker som ønsker å finne løsninger. Forkaster jeg en tomt, må jeg sannsynliggjøre andre alternativer. Det er uansvarlig av de politikerne som har fremmet denne saken, at de ikke har tenkt på andre løsninger om det skulle bli nei til Husebyskogen i bystyret. Med de nye tomtealternativene viser vi at vi tenker langsiktig og at vi kan ta ansvar. Det nytter ikke å stikke hodet i sanden, sier Chaudhry.

Tenke annerledes

Han understreker at det å si nei til Husebyskogen på ingen måte betyr at ambassaden blir liggende i Drammensveien.
- Ambassaden må ut av Drammensveien. Som vertskap er vi pliktig til å skaffe en tomt. Jeg ønsker å sende en beskjed til mine kolleger i bystyret. Når jeg uten noe form for støtteapparat kan finne 4 - 5 tomtealternativer, bør amerikanerne, byrådet og regjeringen med sitt støtteapparat kunne finne en egnet tomt, sier Chaudhry.
Chaudhry tar forbehold og ser ikke på tomtealternativene som absolutte løsninger.
- Vi presenterer disse som en illustrasjon på at det går an å tenke annerledes. Jeg vet at det er mange kriterier som skal oppfylles og det er mange aktører i en reguleringssak. Mitt poeng er at byen også skal være med å styre og finne alternativer. Det er ikke bare amerikanerne som skal styre byutviklingen, sier Chaudhry.
Hans førstealternativ er Fossum. Jordene rett på andre siden av Lysakerelven mener han er egnet til ambassadetomt.
- Fossumområdet er tidligere vurdert av amerikanerne og var interessant før Husebyskogen ble et alternativ. Tomten oppfyller alle de kriterier som amerikanerne offentlig har tilkjennegitt for å bygge en ambassade, sier Chaudhry.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.