RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye triks i kjelleren


ACTION: Det settes krav til barna som skal lære kampsport på Mudo Vinderen. Her gir de alt under en treningstime.BEGGE FOTO: ANDREAS LINDBÆK
ACTION: Det settes krav til barna som skal lære kampsport på Mudo Vinderen. Her gir de alt under en treningstime.BEGGE FOTO: ANDREAS LINDBÆK Foto: .BEGGE FOTO: ANDREAS LINDBÆK
Mens mor og far trener på helsestudio, trener ungene taekwondo i kjelleren.

VINDERN: I september åpnet Mudo nye lokaler på Vinderen. Og de har som mål å få både barn og voksne til å trene mer i nærområdet.

– Vi føler at det er et behov for dette her på Vinderen. Langrenn, fotball og slalåm er vanlig her, men mange barn er best uten ball, sier Fredrik Bjertnæs i Mudo.

Mor og sønn trener

Det nye lokalet har lagt opp slik at de har treningssenter i første etasje, mens det er lokaler for kampsport i kjelleren.

Og dette er et tilbud Marit Scharning og sønnen Teodor benytter seg av.

– Mamma spurte meg om jeg ville prøve taekwondo og jeg sa ja. Jeg hadde aldri prøvd kampsport før og fant ut at det var gøy, sier Teodor (8).

Mens sønnen lærer seg nye triks i kjelleren, benytter hun muligheten til å trene selv.

– Dette er perfekt. Jeg har to gutter som trener her, og begge er veldig motiverte og de viser stor treningsglede, sier hun.

Hun mener at dagens barn er for mye stillesittende.

– Kampsport og selvforsvar gir god selvtillit. De får trent styrke og utholdenhet, noe som er viktig siden de er for lite fysisk aktivitet i hverdagen, sier Marit.

Lærer disiplin

Michalis Gennarakis i Mudo forteller også at pågangen har vært stor blant barn som ønsker å trene kampsport.

– Det har vært mange barn innom for å trene, og vi ser at de fleste som har prøvetime kommer tilbake, sier han.

De har også et stort fokus på at barna skal mestre sporten og har også en egen treningsdagbok som hver enkelt medlem har.

Her setter de seg mål og hver måned har de ekstra fokus på et spesielt mål de skal nå.
Og for å få gullstjerna den måneden må både foreldre og lærer skrive under på at målet er nådd.

Hverdagsferdigheter

– Med MUDO-metoden, som også benyttes i After School Programs i Miami, lærer barna ikke bare selvforsvar, men også en rekke hverdagsferdigheter. Barna oppnår poeng i en treningsdagbok når de for eksempel er flinke til å spise sunt eller når læreren på skolen syntes at de er flinke til å konsentrere seg, sier Per Christian Pedersen i Mudo.

For gratis prøvetime og tidspunkt kan man se på Mudo sin hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere