*Nettavisen* Nyheter.

«Nye» Tvetenveien snart ferdig, men ...

SNART FERDIG: I løpet av et par uker skal gang- og sykkelvei langs Tvetenveien være ferdige. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Anleggsarbeidene på Tvetenveien mellom Trosterud og Haugerud skal snart være ferdig. Men ikke alle er fornøyde.

TROSTERUD/HAUGERUD: – Jeg jobber på Haugerud og kjører denne veien hver dag og ser problemene endringen har gjort for biltrafikken. Dette er blitt et stort irritasjonsmoment. Alle jeg har snakket med om denne veien, lurer på om de som har planlagt ny gang/sykkelvei her, har vært klar over konsekvensene på denne løsningen? spør Heidi Nernæs i en henvendelse til Lokalavisen Groruddalen.

Les også: Nå går det endelig mot slutten i Tvetenveien

Stiller spørsmål

Momenter hun stiller spørsmål ved, er følgende:

Bilveien er blitt betraktelig smalere.

Ved første rundkjøringen ved Haugerud, er det bussholdeplass på begge sider, det er ikke busslomme, det er rett ved rundkjøringen, og det er trangt ved trafikkøya ved rundkjøringen. Her er det stans i trafikken når bussen står på holdeplassen, påpeker hun. Det er også veldig smal vei.

Dessuten har asfaltkantene langs veien mot sykkelveien rast ut flere steder, og nå er den nylagte asfalten langs strekket fjernet, og kanten er forbedret. Blir det ikke stor ekstrautgift med ny asfalt igjen? undrer Nernæs.

Hun stiller også spørsmål ved om ikke det planlagte grøntområdet mellom sykkelvei og bilvei vil bli ødelagt av veisalt.

Fra veien som fører ut fra Haugerud senter og i retning Trosterud, er fortauet laget en meter bredere ut i veien. Det må vel bli for smalt for biltrafikken, mener Nernæs, som mener fortauets hjørne går såpass langt ut i veien at det er fare for kollisjon om det kommer en bil i motsatt retning. Og: Hvordan blir trafikkbildet ved store snømengder? undrer hun.

Les også: – Jeg føler meg innmari utrygg, så jeg sykler som en kjerring

– Politikernes valg

– Når vi lager nye eller legger om veisystemer, er det etter politikernes prioriteringer, sier Odd Bratteberg i Bymiljøetaten.

– Når det gjelder Tvetenveien, var førsteprioritet å gi bedre forhold for de myke trafikantene – fotgjengere og syklister. Videre skulle det tas hensyn til kollektivtrafikken. Dermed ble det de løsningene som man nå kan se. Om vi ikke har klart å gjøre alle til lags, så mener våre folk de har funnet frem til best mulige løsninger.

– Ellers håper vi jo det drar seg til når trafikantene blir vant med det nye trafikkbildet, sier Bratteberg.

Først om et par ukers tid vil veien være klar.

– Nå på slutten er det spredning og en overvannskum som har skapt problemene, sier Bratteberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.