RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det ene sør-alternativet for biobrensel-anlegg er der hvor bussparkeringen nå er utenfor Klemetsrudanlegget.
Det ene sør-alternativet for biobrensel-anlegg er der hvor bussparkeringen nå er utenfor Klemetsrudanlegget.

Nye utredninger for biobrensel

For kort tid siden gikk direktøren i Energigjennvinningsetaten (EGE) ut og sa at Klemetsrud kanskje ikke er mest egnet for biogassanlegg. Nå blir det i tillegg vurdert to sør-alternativer for biobrenselanlegg.

KLEMETSRUD: Dermed virker det som om lokale utspill og protester nå endelig blir hørt.
Nordstrands Blad skrev for en drøy uke siden om EGE-direktørens tanker om biogassanlegget. Til bydelsutvalgsmøtet 5. februar legges det frem en sak om alternativ plassering av et biobrenselanlegg.
Lokalt har det vært bedt om å få like omfattende utredninger om sør-alternativer for biobrensel som det har vært gjort for området nord for Klemetsrudanlegget på jordet mot Lofsrud gård.

To alternativer

Det er to tomter sør for Klemetsrudanlegget som det nå utredes planer for. Det ene vil resultere i at dagens bussparkering må opphøre. Det andre ligger litt lenger sør, der hvor det røde brakkebygget ligger.

Om det blir som bydelsdirektøren ønsker, vil bydelsutvalget be om at det utarbeides illustrasjoner til alternativene som viser hvordan anlegget er tenkt innpasset områdets topografi. Bydelsdirektøren er også betenkt på hva slags utslipp som kan komme fra et biokraftanlegg. Kan det komme farlige gasser og hva med partikkelutslipp i form av sot og støv?

Stor bebyggelse

Uansett hvor et eventuelt biobrenselanlegg blir oppført, vil det ruve i terrenget. Det er nemlig snakk om et bygg i 50 meters høyde som vil dekke 3500 kvm. I tillegg kommer en lagertank for varmtvann med diameter 30 meter og høyde 50 meter. Skorsteinen til anlegget vil bli på høyde med de to som er på Klemetsrud - det vil si omkring 80 meter.

Saken legges som nevnt frem for bydelsutvalget på møtet 5. februar. Innen da har miljø- og teknisk komité hatt den til behandling og gitt en uttalelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere