RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mens det tidliger på sommeren ble satt ny norgesrekord på over 14 meter, nådde de fleste deltakerne i søndagens konkurranse knapt målduken. Bjørn spyttet morellesteinen med stor innlevelse og innsats, og var fornøyd med endelig å lykkes i en stor tevling.
Mens det tidliger på sommeren ble satt ny norgesrekord på over 14 meter, nådde de fleste deltakerne i søndagens konkurranse knapt målduken. Bjørn spyttet morellesteinen med stor innlevelse og innsats, og var fornøyd med endelig å lykkes i en stor tevling.

Nye øvelser til OL i London

Mens superatletene springer marathon i Beijing, er det mer raffinerte konkurranser som foregår under markedsdagen på Tveten gård.

TVEiTA: Om morellestenspytting og sitronskallskrelling blir opptatt som nye grener av Norges Olympiske kommite, gjenstår å se. Men på vegne av alle utøverne rundt om i landet er det lov å håpe.

Opptakten til søndagens konkurranse kunne ikke vært bedre. Allerede i morgentimene, lenge før det egentilg skulle starte, var den lokale arenaen fullstappet.

Teknikk I

Som i alle andre idretter må alt stemme om du skal vinne. Ikke minst teknikken.

I morellestenspyttingen kan du ikke som politikerne, trå til både på innpust og utpust. Og drar du på smilebåndet, triller stenen ut av boet før du merker det.

Følelsene

Lokalavisen utsendte spytt og skrellsportsreporter sliter i den tette folkemengden som omkranser utøverne. Ved hjelp av spisse albuer og andre alskens knep, kommer jeg endelig på skuddhold og fyrer løs:

Og hva føler du nå?

En litt andpusten og lettere alterert Bjørn bryter ut:

Jeg har trent og trent. Herlig å endelig lykkes i en konkurranse.,

Han når ikke til topps denne dagen, og ingen av de andre deltagerne lykkes heller ikke i sine forsett på å slå norgesrekorden som ble satt tidligere i sommer og lyder på 14.24.

Teknikk II

Sitronskallskrelling er en heller ny post på programmet, og det var bare unge utøvere som stilte til start.

Er litt vrient å få skallet av i ett langt stykke, sukker Hermann og sliter med teknikken. Potetskreller er redskapet det konkurreres med, og det stilles store krav til rå styrke.

Har ikke trent på forhånd, men med tålmodighet og lirking, går det bra, forteller Mai Helene underveis.

Hun ble en suveren vinner i klasssen, og greide å få en 55 cm lang gul remse ut av sin sitron.

Og i tråd med dagens miljøkrav, gikk alle sitronene til arenaens fortreffelige marmelade.Jeg har trent og trent. Herlig å endelig lykkes i en konkurranse.

Bjørn, morellesteinspytter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere