*Nettavisen* Nyheter.

Nyfødte på gården

Trulte med sine 8 små nyfødte nøster. Her er de vel ei uke gamle og tar livet stort sett med ro. Spiser, sover og vokser seg store og runde.

Nærmest til å bli nyttårsbarn på Nordre Lindeberg gård, var kalven Hedda.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hjertros fikk kalv på nyttårsaftenen. Hedda.

Klikk på bildet for å forstørre.

Grisungene trivs best tett på hverandre.

LINDEBERG: Bare noen få timer før rakettene gikk til værs, fikk kua Hjertros en flott sort og hvit kalv som skal hete Hedda.

Selvhjulpen

Dette var andre gangen Hjertros fikk en kalv.

Hun greide fødselen helt på egen hånd. Ikke slik som med dem som får kalv for første gang og må hjelpes, forteller Stine Helmsgård som jobbet i fjøset nyttårshelga.

Vel to uker inn i sitt nye liv har Hedda alt vokst seg ganske så stor og har fått sin egen binge og ser fram til å få mye besøk.

Når mora er melkeku blir de nyfødte kalvene ganske snart plassert i egen bås og får råmelka på en kjempestor tåteflaske. En liter fire ganger i døgnet den første tiden.

Storfamilien

Mens kua er såre fornøyd med en om gangen, så synes ikke purka Trulte det er så mye å skryte av med 8 nyfødte nøster. Forrige gang så hadde hun 15 å holde styr på.

Grisungene kom til verden den 7. januar, og som vanlig tok fødselen ganske lang tid, som det pleier for griser. Rundt 30 minutter per grisunge er vanlig.

Alle åtte har allerede blitt runde og lyserøde. Både mor og unger ser ut til å ta livet med ro, og dagene går stort sett med til å spise og sove.

Og sovinga gjør de unna liggende tett i tett, og gjerne oppå hverandre som i en vedstabel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.