*Nettavisen* Nyheter.

Nyhetsåret 2008

Brannen i Jeppehuset på Vinderen ble beskrevet som et flammehelvete.

Her er et utvalg av de viktigste sakene på Akersposten.no i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Byggestansen av sykehotellet ved Radiumhospitalet førte til ramaskrik.

Klikk på bildet for å forstørre.

En ett år gammel gutt ble drept i en tragisk traktorulykke på Hoff.

Klikk på bildet for å forstørre.

Medlemmer av en norske Tibet-komité og Amnesty International utenfor Kinas ambassade. Foto: Linn Kongsli Lundervold

Klikk på bildet for å forstørre.

Her går toppen av Holmenkollen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Axels Stoltenberg var blant dem som ble banket opp ved sin egen russebuss, Vintage. Her ser vi to av gutta på bussen, Petter Gautnebb (t.v) fra Ullern og Peder Wallentin fra Borgen.Foto: Vidar Bakken

Klikk på bildet for å forstørre.

Lanseringsfesten for Age of Conan kulminerte i et blodig slag. Foto: Alexander Synstad

OSLO VEST: Fjoråret var på ingen måte begivenhetsløst i Oslo vest. Her er et utvalg av de viktigste sakene måned for måned.

Januar

Dateløse gardister søkte følge

Arrangørene av fjorårets gardeball støtte på et lite problem i fjor: de trengte jenter! Men etter flere saker i mediene, blant annet på Akersposten.no, viste det seg at gardistene ikke skulle forbli dateløse særlig lenge...

Lommemannen i Oslo vest

Fredag 11. januar ble den såkalte "Lommemannen" pågrepet. Ifølge Kripos' liste over Lommenmannens bevegelser har overgriperen vært på Røa to ganger, i 2002 og 2003.

Kjempesmell for Radiumhospitalet

Byggingen av pasienthotell på Radiumhospitalet ble stoppet med øyeblikkelig virkning i januar, en sak som kom til å prege mye av nyhetsbildet utover våren. I september ble det klart at sykehotellet bygges likevel.

FebruarVill vest i Kirkehaugsveien

En byggeskandale under oppseiling i Kirkehaugsveien, ifølge naboene. På utbyggersiden florerer det av aktører som går ut og inn av dører som det skulle være en farse.

Mars

Gutt (1) døde etter traktorulykke

En ett år gammel gutt døde etter en traktorulykke i fotgjengerfeltet ved trikkebommen på Hoff tirsdag 11. mars.

Føreren ble senere på året dømt til 90 dagers fengsel.

Fastbinding som medisin

Tilsynsutvalget fant ut at en pasient ved Ullerntunet bo- og behandlingssenter var blitt bundet fast i stolen. Legen ved sykehjemmet hadde ordinert behandlingen.

Et budskap fra Vinderen til Kina

Den norske Tibet-komité demonstrerte utenfor den kinesiske ambassaden på Vinderen 18. mars.

April

Beholder vinnertårnet

Utbyggingsplanene i Holmenkollen fram mot ski-VM i 2011 ble presentert på en pressekonferanse i Skimuseet mandag 14. april kl. 14.

Tårnet på den nye Holmenkollbakken blir bygget i tråd med utkastet til den dansk-belgiske vinnerarkitekten Julien de Smedt.

Naturbetong inn i ny rettsrunde

Etter at Naturbetong tapte en byggesak i Ivar Aasens vei 2 i Høyesterett, vil selskapet ha saken inn i rettsapparatet på nytt.

Holmenkollbanen får full T-banestandard

Byrådet går inn for T-baneoppgradering av Holmenkollbanen og full gjennomfart i tunnelen.

Mai

Kongelig 17. mai i Vestre Aker

Da det ble klart at Kong Harald og Dronning Sonja skulle besøke Bydel Vestre Aker på nasjonaldagen, ble det en hektisk aktivitet. Det måtte organiseres, feies, males og legges til rette for den største 17. mai-feiringen i bydelen på mange år. Og det ble det!

Blodig lansering i Holmenkollen

Barbarisk, blodig, klirrende sverd og rullende hoder. 14. mai inntok Conan Holmenkollen under lanseringen av Skøyen-firmaet Funcoms nye dataspill Age of Conan. Spillet ble spådd en lovende fremtid, men utover høsten, var det bare færre og færre spillere, og aksjeverdien i Funcom san som en stein.

Statsministerens sønn banket i blodig russebråk

Akersposten.no var først ute med nyheten om at Axel Stoltenberg ble banket i et blodig slag på Fornebu. Vestkantbussen Vintage ble svært ødelagt i sammenstøtet, men natt til 17. mai var bussen igjen ute og rullet.

Juni

Hovseter-blotter løs

Akersposten.no var først ute med nyheten om at en mann med hull i lommene ble tatt for å blotte seg i nærheten av flere barnehager i Hovseter-området. Politiet fant ingen sammenhenger med Lommemannen-saken.

I etterkant av denne episoden meldte flere beboere om å ha blitt utsatt for blottere i samme område.

Rammet av storstreik

Flere skoler og offentlige institusjoner ble rammet av streiken i juni.

10 millioner til Bogstad vinterparadis

Finanskomiteen i rådhuset gikk enstemmig inn for 10 millioner kroner til kunstisbane på Bogstad. Flere naboer reagerte på forslaget, og dannet Naboaksjonen mot kunstis.

Juli

Brynestad ute av Lyn

Atle Brynestads tid i Lyn er over. FC Lyn Oslo AS kjøpes av klubben for 1 krone. Samtidig slettes også gjelden på snaue 16 millioner kroner.


Asbjørn (83) måtte spurte fra elgen

Sprekingen Asbjørn Larsen fra Slemdal sykler fem mil hver eneste dag. I juli ble sykkelturen i Sørkeldalen noe annerledes. Han ble nemlig jaget av en rasende elgku.

August

Storbrann i Jeppehuset

I nesten to døgn kjempet brannmannskapene for å slukke brannen i det ærverdige Jeppe-huset på Vinderen. Storbrannen tente mange lokale ildsjeler, som med klar røst ytret at de ønsket en gjenreisning av bygget. I oktober ble det klart at bygget skal gjenreises med den gamle fasaden.

Jubelåpning på Åsjordet

Gjenåpningen av T-banen til Åsjordet ble markert med høylytte hurrarop og norske flagg.

Tapte mot Løvenskiold

Helen Venner tapte saken mot Løvenskiold i lagmannsretten. Nå går saken til høyesterett.

Kidnappet puddelen til Synnøve (87)

Vi tar en tur, sa den pent kledde mannen til Synnøve Eeg (87), før han nappet hundehalsbåndet av armen hennes. Siden har ingen sett Eegs lille puddel.

September

Ambassadesaken i retten

Motstanderne har saksøkt staten og Oslo kommune for å få kjent vedtaket om å tillate ny USA-ambassade i Husebyskogen ugyldig. I september kom saken opp for lagmannsretten.

Motstanderne mot amerikansk ambassade på Huseby tapte rettssaken i lagmannsretten. Ambassademotstanderne bestemte seg for å anke saken helt opp til Høyesterett.

Åpning av biblioteket på Røa


Etter lang tids oppussing ble endelig Deichmanske på Røa offisielt gjenåpnet, til glede for mange leselystne i vest.

Oktober

Chelsea saksøker Lyn

I slutten av september ble Lyn AS forkynt en stevning fra Chelsea Football Club Limited. Dette kun kort tid etter at det ble kjent at både Henning Berg og Atle Brynestad forlater klubben.

I desember inngikk de to partene forlik. Lyn var svært lukket angående forlikets omfang, men kravet fra Chelsea skal ha blitt kraftig minsket.

Kollen rives

Torsdag 16. oktober var en symboltung dag i Holmenkollen. Da ble tårnet revet. "Diamanten" i Kollen ble senere solgt til Tommy Sharif på E-bay, som gav toppen av bakken videre til Kirke- og kulturdepartementet.

Røa-jentene tar "the double"

I tillegg til å vinne både serie og cup, annonserer alle Røas fem landslagsspillere at de trekker seg fra landslaget som protest mot Bjarne Berntsens trenerstil.

Kjendiser i fakkelstafett for Røatunnel

De mange forkjemperne for Røatunnel leverte underskrifter til Stortinget, med god hjelp fra flere kjendiser i en fakkelstafett som gikk fra Røakrysset. Ordfører Fabian Stang, Røas fotballjenter og eks-alpinist Tom Stiansen var blant dem som bidro.

November

Lyn i fare for å havne i 2. divisjon

Lyn hadde store problemer med å innfri fotballforbundets lisenskrav, og noen nervepirrende dager i november stod derfor klubben i fare for å bli flyttet ned i 2. divisjon. Mandag 17. november ble det kjent at Lyn allikevel fikk fornyet kontrakten sin i eliteserien.

Sterk økning i antall innbrudd

Avdelingssjef for etterforsking ved Majorstua politistasjon bekrefter at det har vært en økning i antall innbrudd i Majorstuens krets den siste tiden.

Vest er best, viser nasjonale prøver

De nasjonale prøvene for 5. og 8. trinn viste det vi ante, at elevene i Oslo vest er blant de skarpeste i landet. Smestad var blant skolene som gjorde det svært skarpt i Bydel Ullern, mens Slemdal, Vinderen og Oslo montessori utmerket seg spesielt blant skolene i Vestre Aker.

Desember

Flere sjokkbrekk i Oslo vest

Sjokkbrekk i butikker ble i førjulstiden den store hit'en blant kriminelle i Oslo vest. Både på Røa og på Sjølyst var det flere tilfeller av dramatiske innbrudd, hvor dyre merkevarer var populært. Ingen ble tatt, i hvert fall ikke i første omgang.

Condio blir spleiselag

For å redde ungdomskafeen Condio på Majorstuen, som trekker ungdommer fra hele Oslo vest, har bydelsutvalgene både i Ullern og Vestre Aker bevilget 100.000 kroner hver til driften av kafeen, som tidligere har vært et samarbeid mellom Oslo Røde Kors, Lions og Bydel Frogner. Nå er altså Ullern og Vestre Aker også med.

Stukket ned i garasje på Hoff

43-åringen Vegard Bjerck ble 18. desember funnet stukket ned og drept i garasjeanlegget til borettslaget Hofftunet på Hoff. Politiet vet i desember lite om motiv og gjerningsmann, og oppfordrer eventuelle vitner om hjelp. Lokalbefolkningen føler seg utrygge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.