*Nettavisen* Nyheter.

Nyhetsåret 2008

Lyn rykket ikke ned til 2. divisjon.

Her er et utvalg av de viktigste sakene på Nordreakerbudstikke.no i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Brann på Grefsen skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tre personer ble stukket ned og drept i august.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her Merete Agerbak Jensen foran gården.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kronprins Håkon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Camilla (13) vant Nydalske Talenter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stasministerens sønn ble banket da bussen Vintage var i russebråk.

NORDRE AKER: Fjoråret var på ingen måte begivenhetsløst i Nordre Aker. Her er et utvalg av de viktigste sakene måned for måned.

Januar

Journalist fra Kjelsås drept i terrorangrep

Den anerkjente Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen fra Kjelsås ble drept i et hotellangrep i Afghanistan.

Lommemannen i Nordre Aker

Fredag 11. januar ble den såkalte «Lommemannen» pågrepet. Ifølge Kripos' liste over Lommemannens bevegelser, har overgriperen vært i Nordre Aker bydel to ganger.

Nordre Aker mest fornøyd

Nordre Aker kom godt ut av Oslo kommunes siste publikumsundersøkelse. Hele 90 prosent av innbyggerne sier at de trives i bydelen.

Februar

Sjokkerende utskrivningspraksis ved Ullevål

Ullevål sykehus' utskrivningspraksis er umenneskelig, mente Nordre Akers bydelsoverlege Georg Semcesen. Etter oppslag i Nordre Aker Budstikke, ble saken tatt opp i Stortingets spørretime.

Grefsen videregående blir ungdomsskole

10. klassingene ved Engebråten har deler av undervisningen i Grefsen videregående skoles lokaler, fordi Engebråten er full. Bystyret vedtar at Grefsen skal utredes som ny permanent ungdomsskole. I løpet av høsten blir det klart at dette skal skje.

Økonomisk krise i bydelen

Allerede to måneder inn i det nye året slår bydelsdirektøren alarm om at forbruket av sykehjemsplasser er langt større enn det ble budsjettert med. Bydelsdirektøren får utvidede fullmakter fra bydelsutvalget til å sette i verk innsparinger i løpet av året. Ved utgangen av desember var underskuddet blitt nesten 20 millioner.

Mars

Flexbo-trøbbel på Grefsen

Fem småhus etter Flexbo-modellen skapte ramaskrik på Grefsen. Hjemløse rusmisbrukere flyttet i løpet av våren inn i husene som er plassert i friområdet «Utsikten» ved Kapellveien, nær Grefsen barneskole.

April

Tente på Grefsen barneskole

En 16 år gammel gutt og en 19 år gammel mann erkjente å ha forårsaket en brann etter å ha tent på i et skur på Grefsen barneskole. De to ble i november frikjent for å ha antent bygningen med vilje, og får trolig noen tusenlapper i bot.

Storm rundt Tåsen skole

Tåsen skole skal totalrehabiliteres, men foreldre og lærere ønsker ikke løsningen med en ren baseskole. Flere lærere truer med oppsigelse dersom planene gjennomføres. I april går rektor av etter uenigheter. Deler av bygget tegnes om.

Mai

Difteri påvist i Nordre Aker

En mor og en sønn ble smittet av de uhyre sjeldne difteribakteriene under en tur til Baltikum i slutten av april. Oslo kommune fikk fort kontroll over smitten.

Statsministerens sønn banket i blodig russebråk

Lokalavisene i Oslo var først ute med nyheten om at Axel Stoltenberg ble banket i et blodig slag på Fornebu. Vestkantbussen Vintage ble svært ødelagt i sammenstøtet, men natt til 17. mai var bussen igjen ute og rullet.

Tusseladden

Barnehageeier Nina Tollefsen AS ville legge ned Tusseladden barnehage på Disen, fordi barnehagen angivelig ikke hadde fått nok tilskudd.

Det er ekstremt useriøst og følger ikke vanlige spilleregler, mente Preben Winger i Bydel Nordre Aker. Bydelen fant nye plasser til alle barna.

Juni

Hærverk og nazihets mot Lyn

Vandaler var inne på Lyns treningsfelt på Kringsjå med spade og taggeutstyr. Resultatet ble en ødelagt bane og nazihets av Henning Berg.

Omkom etter togpåkjørsel på Nydalen

En mann omkom etter å ha blitt påkjørt av toget ved Nydalen stasjon.

Vedtok kjøp av Berg gård

Bystyret vedtok kjøp av Berg gård. Det er foreslått å bruke Berg gård til omsorgsboliger, barnehage og skole. Et folkemøte om gårdens fremtid trekker fullt hus i september. Men det skaper kraftige reaksjoner fra lokalbefolkningen når det på slutten av året blir klart at kommunen uansett har bestemt seg for en barnehage med 200-300 barn.

Juli

Brynestad ute av Lyn

Atle Brynestads tid i Lyn er over. FC Lyn Oslo AS kjøpes av klubben for 1 krone. Samtidig slettes også gjelden på snaue 16 millioner kroner.

Kun 84 elever ville til Grefsen videregående

Grefsen videregående var blant de mindre populære skolene i år. Men av dem som søkte seg til skolen var flertallet fra lokalmiljøet.

August

Gratis bensin skapte kaos på Tåsen

I forbindelse med lanseringen av det nye samarbeidet mellom Shell og 7-eleven, var det gratis bensin i én time på Shell på Tåsen. Det skapte lange køer og trafikkaos.

Trippeldrap på Grefsen

To barn og en kvinne ble drept med et stikkvåpen i Bjerkealleen på Grefsen. Huset hvor de ble drept disponeres av kommunen. Kvinnens mann og barnas far ble siktet for forsettlig drap.

Nyåpning i Grefsenkollen

Tidligere på året kjøpte Det virkelige gode liv AS Grefsenkollen Restaurant. Etter omfattende oppussing, var det storåpning i slutten av august.

Underslag i Bastionen

Nordreakerbudstikke.no var først ute med nyheten om at Bastionen politianmeldte eget styremedlem for underslag.

September

Mette-Marit til Nydalen

I september ble det klart at kronprinsesse Mette-Marit begynner med programmet Ledelse; makt og mening, som inngår i Master of Management. Studiestarten ble noe utsatt, etter at kronprinsessen pådro seg hjernerystelse under en reise for FN, men 24. november var det første skoledag for Mette-Marit.

For dyrt å hjelpe Åse (90)

Åse Løkser (90) fortviler. Hun må gå en måned uten hjemmehjelp. Bydelen har ikke nok folk på jobb og setter ikke vikarer. Da er Løkser en av dem som bli «nedprioritert».

Kronprinsen åpnet nye Oset

Kronprins Haakon skrudde på vannkranen dypt inne i fjellet over Maridalsvannet, og markerte med det den offisielle åpningen av nye Oset vannbehandlingsanlegg. En enda viktigere oppgave enn da han tente OL-ilden, mente byråd Peter N. Myhre. Senere på høsten blir det gamle anlegget imidlertid koblet inn igjen, på grunn av oppstartsfeil.

Oktober

Chelsea saksøker Lyn

I slutten av september ble Lyn AS forkynt en stevning fra Chelsea Football Club Limited. Dette kun kort tid etter at det ble kjent at både Henning Berg og Atle Brynestad forlater klubben.

I desember inngikk de to partene forlik. Lyn var svært lukket angående forlikets omfang, men kravet fra Chelsea skal ha blitt kraftig redusert.

Kampen om Ullevål

Helse Sør-Øst foreslo omorganisering av landets største helseregion. Bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H) liker ikke tanken på at bydelens beboere skal miste Ullevål som sitt lokalsykehus. Forslaget blir likevel vedtatt.

Elever settes i skammekroken

SFO på Kjelsås skole skal ha laget skammekrok for bråkete elever, med egen «skammeplakat» foran kroken. Barneombudet reagerer kraftig. Rektor Alf Hansen legger seg flat, og kaller SFOs skammekrokpraksis «helt uakseptabel».

Sitter alene og venter på å dø

Uføretrygdede Anne Lise Hansen (68) får bare 50 TT-reiser i året fordi hun er «for gammel». Kvinnen, som ikke kommer seg ut på egen hånd, må rasjonere apotek- turer og daglig- vareinnkjøp, og føler seg helt isolert. Eldreombudet etterlyser en ny tildelingspraksis, og helsebyråd Jøran Kallmyr annonserer at en ny ordning er på trappene.

Sanatoriebarn utsatt for overgrep på Grefsen

Utstillingen «Vonde minner» på Teknisk Museum dokumenterte overgrep mot barn, blant annet på Grefsen barnesanatorium, på 50-tallet. Tidligere sanatoriebarn forteller om sine opplevelser under åpningen på Kjelsås.

November

Lyn i fare for å havne i 2. divisjon

Lyn hadde store problemer med å innfri fotballforbundets lisenskrav, og noen nervepirrende dager i november sto derfor klubben i fare for å bli flyttet ned i 2. divisjon. Mandag 17. november ble det kjent at Lyn allikevel fikk fornyet kontrakten sin i eliteserien.

Sterk økning i antall innbrudd

Avdelingssjef for etterforskning ved Majorstua politistasjon bekrefter at det har vært en økning i antall innbrudd i Majorstuens krets den siste tiden.

Camilla (13) vant Nydalske talenter

I forbindelse med den nye teaterfestivalen Twist, ble talentkonkurransen Nydalske talenter arrangert via Nordre Aker Budstikkes hjemmesider. Lørdag 8. november stakk Camilla (13) av med den gjeve prisen på 30.000 kroner fra Storo storsenter.

Desember

Kolossene reises på Storo og Ullevål

Vi tok pulsen på to av bydelens store byggeprosjekter. I 2010 kan Storo-senteret by på 6000 nye kvadratmeter shopping og restauranter, mens Ullevaal stadion allerede i 1009 kan skilte med nytt hotell, åpen Bergbane og grønn turvei.

Satser på det spektakulære

Riksteateret fyller 60 år i 2009, og det blir på ingen måte forbigått i stillhet. Tirsdag 16. desember Skriv teksten som skal være synlig her"lanserte de sitt spektakulære vårprogram i Nydalen.

Må flytte etter 20 år

Byrådet legger fram sitt forslag til reguleringsplaner for Sørbråten og Solemskogen. Hovedintensjonen er å verne drikkevannskilden Maridalsvannet. På Sørbråten betyr forslaget av flere familier uten fastboerstatus ikke får anledning til å oppgradere boligene sine med godkjent renseanlegg, og må flytte fra hjemmene sine.

Storbarnehage i Skar leir

Etter at Oslo kommune kjøpte Skar leir har det vært usikkert hva den gamle militærleiren skal brukes til. Nå vil kommunen få fortgang i planene om å opprette barnehage der. i førsteomgang planlegges det 100 plasser, for så å utvide kapasiteten. barna skal busses med miljøvennlige busser fra oppsamlingsplasser i byen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag