RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nykter rebell


SKUESPILLEREN: Juliette Lewis i filmen "Catch and Release".
SKUESPILLEREN: Juliette Lewis i filmen "Catch and Release".
Hun er svoren scientolog, har brukt mye dop, er lovlig skilt fra foreldrene sine og ble sammen med Brad Pitt som 16-åring. Men Juliette Lewis synes det mest opprørske hun gjør, er å være nykter på scenen.

– For meg er det å være rebell å finne ut hvor du føler deg trygg, og deretter fjerne deg fra det stedet, sier Juliette Lewis i et intervju som plateselskapet The End har gjort i forbindelse med hennes nye plate, "Terra Incognita".

– Jeg ble ikke skuespiller for å føle meg trygg. Og de gangene jeg har vært vettskremt før en filminnspilling har startet, er de gangene jeg virkelig har fått maksimalt ut av meg selv som skuespiller.

Usikkerheten og frykten, det er der opprøret ligger,Hun har for øvrig gjort opprør på den gammeldagse måten også, med småkriminelle kjærester, biltyveri og en utagerende livsstil.

– Men det finnes så mange konstruktive måter å gjøre opprør på. Og for meg, som 36-åring, er det for eksempel å stå edru på scenen foran 20.000 mennesker.

Brad Pitt

Juliette Lewis har alltid gått sine egne veier, og har aldri latt seg temme av det kjendissirkuset hun er en del av.

Hun har ofte valgt kontroversielle roller, som for eksempel seriemorderen Mallory Knox i "Natural Born Killers", og slo igjennom som purung fristerinne i "Cape Fear".

Hun ble lovlig skilt fra foreldrene sine i en alder av 14 år, og begynte å date Brad Pitt som 16-åring. Et forhold hun for øvrig er ekstremt lei av å snakke om, men hun lettet litt på sløret i intervjuet med The End.

– Det var en strålende tid for oss begge, fordi ingen visste hvem vi var.

– Den første halvdelen av forholdet vårt var vi var begge ukjente skuespillere som prøvde å slå igjennom. Vi bodde i en liten leilighet i Hollywood og røyket en hel masse "pot". Den anonymiteten var nydelig. Han ble superstjernen Brad Pitt. Etter det var det slutt mellom oss, og jeg ble hvem nå enn jeg er.

Scientologi

Filmstjernen fortsatte å røyke dop etter at forholdet tok slutt, og eksperimenterte mye med hardere stoffer også.

Hun vil ikke navngi dem, men legger ikke skjul på at hun var langt ute. Hun kuttet ut som 22-åring, etter å ha søkt hjelp hos scientologkirken.

– De har en sekulær avrusningsmetode som heter Narconon, og den hjalp meg. Nå er jeg sterk motstander av dop, også den lovlige sorten.

– Jeg synes det er horribelt at vi skal ta piller mot følelseslivet vårt. Man skal og bør være til stede i livet sitt og hanskes med følelser som begjær, sinne, lykke og frykt. Det kan være tøft, men det er den beste måten å leve på, sier Lewis.

Hun er fremdeles medlem av det omstridte trossamfunnet.

– Scientologikirken har mye for seg, men alle snakker bare om det som handler om romvesener, sier hun, men medgir samtidig at hun tror på slike.

Skummelt

Da hun sluttet med dop, fikk hun mye tid til å skrive musikk. Skuespilleren har alltid vært musikkinteressert, og fikk lov til å synge i både "Natural Born Killers" og "Strange Days".

I sistnevnte spiller hun faktisk en sangerinne. Men det var ikke før hun og trommisvenninnen Patty Schemel dro på en Blondie-konsert, at Lewis virkelig følte kallet fra scenen.

Etter konserten bestemte hun seg for å starte band.

– Det var skremmende å starte et band i en alder av 30 år. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle gå fram for å få det til, og hadde heller ikke peiling på hva slags musikk jeg ønsket å lage.

– Jeg vil sammenligne det med de regissørene som vil lage film uten å ha gått en dag på filmskole. Men det handler om å finne en måte å utrykke seg på, sier hun.

Gjerne til Norge

Heldigvis for Lewis gikk det bra. Hun startet rockebandet The Licks sammen med Schemel, som tidligere blant annet har spilt trommer i Hole.

Bandmedlemmene skiftet stadig, men Juliette and The Licks rakk å gi ut to album og turnere verden rundt, før de la opp tidligere i år.

Lewis skrev på bandets myspace-side tidligere i år, at "bandet hadde kommet til veis ende", og at hun trengte forandring for å utvikle seg som artist.

Nå er hun klar med soloplaten "Terra Incognita", og det kan tenkes at hun avlegger Norge nok et besøk. Hun har gjort konserter her tidligere.

– Ingenting er bekreftet, men det er langt fra umulig, sier Espen Slapgård hos Tuba Records.

(Kilder: theendrecords.com og wikipedia.org.)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere