Gå til sidens hovedinnhold

Nynazister planla angrep på Dørums bolig

Odd Einar Dørum ble evakuert fra sin egen bolig i 1999 fordi nynazister skal ha planlagt å angripe huset hans.

SKØYEN: Odd Einar Dørum (v) var på daværende tidspunkt justisminister, og skriver om hendelsen i boka si «Ombudsmann på jobb» som kommer ut fredag denne uken.

LES OGSÅ:En Skøyen-patriot gir seg... ikke?

Måtte bo på hotell

Odd Einar Dørum og hans kone måtte bo på hotell i en uke etter at politiet hadde fanget opp at personer i det nynazistiske miljøet planla å angripe huset hans på Skøyen med hjemmelagde brannbomber, skriver VG.

Politiet fanget opp planene om å angripe Dørums hjem med hjemmelagde brannbomber like før den daværende justisministeren stilte opp på en antirasistisk markering av krystallnatten.

Grunnen til at jeg ikke har ønsket å snakke om dette før nå, er at jeg ikke ville gi ekstra reklame til det høyreekstreme miljøet. Man skal ikke undervurdere slike trusler, men det er like viktig å ikke blåse det opp, sier Dørum til VG.

Vurderte å gå

I boken avslører Dørum også at han vurderte å gå av som justisminister tidlig på 2000-tallet på grunn av at regjeringen innlemmet Oslo i en ny rusreform mot hans anbefalinger.

- Jeg hadde mange samtaler med meg selv om det var verdt å fortsette arbeidet som justisminister, sier Dørum, som ikke delte sine kvaler med noen.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden