RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nynazister planla angrep på Dørums bolig


Skøyen-patriot og tidligere justisminister Odd Einar Dørum kommer fredag med boken «Ombudsmann på jobb».
Skøyen-patriot og tidligere justisminister Odd Einar Dørum kommer fredag med boken «Ombudsmann på jobb».
Odd Einar Dørum ble evakuert fra sin egen bolig i 1999 fordi nynazister skal ha planlagt å angripe huset hans.

SKØYEN: Odd Einar Dørum (v) var på daværende tidspunkt justisminister, og skriver om hendelsen i boka si «Ombudsmann på jobb» som kommer ut fredag denne uken.

LES OGSÅ:En Skøyen-patriot gir seg... ikke?

Måtte bo på hotell

Odd Einar Dørum og hans kone måtte bo på hotell i en uke etter at politiet hadde fanget opp at personer i det nynazistiske miljøet planla å angripe huset hans på Skøyen med hjemmelagde brannbomber, skriver VG.

Politiet fanget opp planene om å angripe Dørums hjem med hjemmelagde brannbomber like før den daværende justisministeren stilte opp på en antirasistisk markering av krystallnatten.

Grunnen til at jeg ikke har ønsket å snakke om dette før nå, er at jeg ikke ville gi ekstra reklame til det høyreekstreme miljøet. Man skal ikke undervurdere slike trusler, men det er like viktig å ikke blåse det opp, sier Dørum til VG.

Vurderte å gå

I boken avslører Dørum også at han vurderte å gå av som justisminister tidlig på 2000-tallet på grunn av at regjeringen innlemmet Oslo i en ny rusreform mot hans anbefalinger.

- Jeg hadde mange samtaler med meg selv om det var verdt å fortsette arbeidet som justisminister, sier Dørum, som ikke delte sine kvaler med noen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere