RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nynorskleksa ble hiphophit

Nynorskleksa til Ole Kristian Beill holder på å bli en nasjonal hiphophit, i hvert fall blant nynorsklærere.

ELVEBAKKEN: Mediaeleven Ole Kristian Beill fra Nordstrand fikk i skoleoppgave å lage et medieprodukt om nynorsk grammatikk. Da skrev han en gangsterrap om nynorsk grammatikk sammen med medelevene Ole Haug og Erlend Tro Klette.

Del

Brotsmannskvad

Gangsterrap på nynorsk, det blir «brotsmannskvad», og rapen handler om nynorske grammatikkregler.

De tre guttene fra Elvebakken har i tillegg til rapen lagt ned mye arbeid i å lage en musikkvideo til låten. Videoen «Brotsmannskvad» har siden blitt en hit på YouTube.

Landet rundt

At ungdommer raper om nynorsk grammatikk har ikke gått upåaktet hen, filmen er blitt lagt ut og spredt på internasjonale lærerforumer. Ifølge Ole Kristian er den blitt vist på høyskoler og videregående skoler i hele landet.

Her kan du se videoen:

Til Kina

I tillegg til at nynorsklærere har trykket musikkvideoen til sitt bryst, har den også vakt internasjonal oppmerksomhet. Beill har fått en henvendelse på e-post fra Kina, angående musikkvideoen.

Når Nordstrands Blad møter Beill har han ennå ikke fått helt klarhet i hva kineserne vil eller hvordan de har fått vite om videoen. Så vidt Beill vet er det snakk om en skole for små og utdøende språk som har interessert seg for muligheten til å lære grammatikk gjennom hip hop og fengende musikkvideoer.

I tillegg til Ole Kristian Beill har Ole Haug, Erlend Tro Klette, Adrian Rafsnes og Boye Andersson vært med på å lage musikkvideoen «Brotsmannskvad».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere