*Nettavisen* Nyheter.

Nyopprykka gullgutter

Etter å ha spilt med nervene utenpå kroppen i den avgjørende kampen mot Oppegaard, scoret Haugerud ett mål og vant dermed seriegullet i Oslo-avdelingen i Futsal Elite.

Ekeberghallen: Og da var det klart for å sprette champagnen!
Endelig kunne jeg sprette den med god samvittighet. Den har verka i kjøleskapet i flere uker, sier kapteinen for Haugerud Futsal, Marius Folgerø.

Sjansefattig og kynisk

Før helgens runde i Ekeberghallen, som for øvrig også var den siste, var Haugerud a poeng med Sandefjord øverst på tabellen. Sandefjord snublet litt og spilte uavgjort mot Solør, og ga dermed Haugerud en gylden mulighet til å avgjøre serien på egen hånd dersom de vant mot Oppegaard i siste kamp.
Gutta merket tydelig presset og spilte med nervene utenpå kroppen og skuldrene langt over hodet. Oppegaard måtte vinne for å unngå nedrykk, og i hele 1. omgang spilte begge lag meget kynisk og satset på kontringer. Det var imidlertid Oppegaard som hadde de fleste sjanser i denne perioden av kampen. Det sto 0-0 til pause, og Haugerud-spillerene bestemte seg for å fortsette med samme taktikk, men de må skjerpe seg foran mål. De fire skuddene de hadde på mål var helt uten kraft og gikk rett på keeper hver gang.

I tolvte time

2. omgang var ganske lik første med unntak av at Haugerud gradvis tok overtaket, og spilte seg til et par gode sjanser. En god Tom Erik Rudberg i Haugerud-målet holder dem inne i kampen for Oppegaard, er fortsatt farlig frempå og vil ikke tape dette oppgjøret. Etter 18 minutter vinner Haugerud ballen i egen sone og setter fart framover med 3 mann, og Antonio Donato får endelig den forløsende scoringen.
Det var sinnssykt deilig å se ballen gå i mål og vite at dersom vi holder nullen i to minutter til så er vi seriemestere, sier Folgerø mens lagkameratene feirer med champagne og jubler.

Skandinavisk mesterskap

For kameratgjengen fra Haugerud er det en sterk prestasjon å vinne serien samme år som de rykket opp. Like bemerkelsesverdig er det at Sandefjord som fikk 2. plassen også er nyopprykket.
Det er utrolig moro å vinne og nå skal vi rett på Olsen på Bryn for å feire! Dessuten er det hyggelig at de andre lagene mener vi fortjener det også, sier en oppspilt Folgerø.
Han og lagkameratene kan nå se frem til å spille i det skandinaviske mesterskapet i futsal som går av stabelen neste sesong. De fem beste lagene fra hver avdeling kvalifiserer seg dit, og Haugerud får med seg Sandefjord Futsal, Solør Futsal, Oslo Futsal og Tørteberg Futsal fra Oslo-avdelingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag