RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyoppsetning av suksessforestilling


Bak fra venstre: Tariq Arshad (16), Kasem Youssef (18), Veronica Berg (20), Mikael Henriksen (17), Celinge Evensen (17), Silvia Brattlie (16), Jon Thorberg Fridthjofsen (20) og Iben Christine Høy (20).
Bak fra venstre: Tariq Arshad (16), Kasem Youssef (18), Veronica Berg (20), Mikael Henriksen (17), Celinge Evensen (17), Silvia Brattlie (16), Jon Thorberg Fridthjofsen (20) og Iben Christine Høy (20). Foto: Foto: Kaja Stabursvik
Det er ikke hver dag 80 politikere blir rørt til tårer av en egenkomponert ungdomsforestilling. Så rørt at de sender hele teatergruppa på helgetur til Gøteborg og ber dem sette opp stykket på nytt.

HAUKETO: Det var tidlig i våres at teatergruppa på Lerdal Aktivitetshus bestemte seg for å lage revy. De satte seg ned for å skrive, og resultatet ble ikke akkurat en revy, men en teatermusikal basert på ungdommers utfordringer i hverdagen.

Forestillingen ble spilt sju ganger i april, hver gang for fulle hus. Og som om det ikke var nok, ble gruppa invitert til å fremføre musikalen på en konferanse for over 80 politikere.

Så populær var forestillingen, at det fra flere hold har blitt etterlyst nyoppsetning.

Basert på egne opplevelser

Og bønnene har blitt hørt. I disse dager øver ungdommene på nytt inn forestillingen, som har fått en litt ny ending og et par nye tvister.

– Vi har endra litt på slutten, men historien er fortsatt den samme, sier daglig leder ved fritidsklubben, Marian Eriksen.

Ungdommene forteller at forestillingen handler om forskjellige utfordringer som følger med det å være ungdom i dag.

– Det handler om alt fra seksuell legning og mobbing til det å være den kuleste og mest populære på skolen. Alt er basert på egne opplevelser, så det er veldig virkelighetsnært, sier Kasem Youssef (18).

Tankevekkende

Silvia Brattlie (16) forteller at forestillingen setter ord på ting i livet som ikke alltid er så greit.

– Vi opplevde at ordet respekt ble misbrukt, så vi har prøvd å ta ordet tilbake ved å lage en meningsfull forestilling som kan lære ungdom å innta andre holdninger, sier Silvia.

Prosjektleder ved aktiviteteshuset, Torill Nymann beskriver forestillingen som tankevekkende.

– Den er veldig ålreit fordi man sitter igjen med hodet fullt av tanker etterpå. Jeg grøsser, gråter og ler hver gang jeg ser forestillingen, sier Nymann som gleder seg stort til premieren.


Forestillingen R.E.S.P.E.C.T. blir å se på Lerdal Aktivitetshus 21. november klokken 16, og 19. og 22. november klokken 19. Det er gratis inngang, men billetter må bestilles. Dette kan gjøres ved å ringe 92827534 eller 90239622.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere