*Nettavisen* Nyheter.

Nysgjerrigper-er på Oppsal og Kastellet skole

Nysgjerrigheten er stor - spesielt hos barn. Noen gjør noe virkelig stort ut av det og melder seg på til den store konkurransen "Årets Nysgjerrigper".

Oppsal/Kastellet: Fra våre bydeler er to skoler med i konkurransen. Det er Oppsal og Kastellet. Kl. 6A og 6B på Oppsal har et prosjekt hvor de lurer på "Hva spirer i krydderhylla?", mens 5.-6.klassinger på Kastellet undres på "Hvorfor hikker, gjesper og ler vi?".

Flere enn 1000 barn over hele landet venter spent på juryens dom i barnas forskningskonkurranse "Årets Nysgjerrigper 2007". Hvorfor får vi skrukkehud, hvorfor får noen fregner og hvorfor blir halsen sår er noen av emnene unge har forsket på. Og på Oppsal og Kastellet er det altså krydder, gjesping, hikke og latter som har stått i fokus.

Undring og utforskning står i fokus i forskningskonkurransen der elever i barneskolen går sammen om å lage et prosjektarbeid ved hjelp av enkle vitenskapelige metoder, sier prosjektleder Kate Furøy i Norsk Forskningsråd som står bak konkurransen.

Konkurransen ble første gang arrangert i 1990, og er stadig populær. Det legges ned mye arbeid i hvert bidrag, og bidragene har høy kvalitet, forteller Furøy.

nysgjerrigper.no

Det er satt opp en kalender for når de enkelte videre konkurransene er, og nysgjerrige kan følge med på nysgjerrigper.no for å følge utviklingen.

22. mai blir det klart hvilke bidrag fra regionen som går videre til landsfinalen. 31. mai er det offentliggjøring av vinnerne av fem spesialpriser. 11. juni blir det klart hvem, som får 2. og 3. prisene - og så den store dagen - 13. juni; da offentliggjøres vinneren.

Lykke til Oppsal og Kastellet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.