RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nysirkus kommer til byen


 
 
Forestillingen "Between Books" hadde première i Brüssel 6. oktober, og neste stopp for Oslobrødrene Michael og Stephan Stave kan bli Black Box på Dælenenga.

TORSHOV: "Between Books" er en nysirkusforestilling og etter premièren var stykket en del av Belgias største gatefestival.
Vi hadde oppsetningen på hovedscenen og det var stort sier Michael. Han har kontor med broren Stephan på Torshov.

Tissue

Brødrene kan fortelle at forestillingen forhåpentlig blir satt opp på Black Box, og at de er i forhandlinger med teatret om en oppsetning nå.
Hvis ikke vi får til noe der, må vi se etter andre steder som passer for nysirkus. Hva med Soria Moria, sier Stephan. Det er han som har ansvar for økonomien i firmaet Lastink, og som han selv sier så holder han alle de andre i ørene. Lastink er et produksjonsselskap og sammen med dramaturg Lina Killingdalen og artist og sirkusregissør Rudi Jensen driver brødrene frem forskjellige prosjekter. Rudi Jensen har skrevet "Beetween Books" og har regien på stykket. Bak sceneteppet er det bare nordmenn, mens det på scenen er alle mulige nasjonaliteter.
Oppsetningene våre er teaterstykker med sirkuselementer. Vi bruker elementene for å understreke poenger i fortellingen. I "Beetween" er det for eksempel akrobatiske øvelser og bruk av det som kalles tissue. Tissue er en slags tøystykker som henger fra festepunkter i taket, og som skuespillerne ruller rundt, slanger seg og henger i, sier Michael.

Festival

Lastink produserer også mindre forestillinger og events. De er ikke spesielt opptatt av vanlig sirkus og synes egentlig det er kjedelig.
Vi ønsker å komprimere, bruke elementer fra sirkus, men mer dans og teatereffekter i forestillingene. Likevel bruker vi ytterst få dialoger og monologer, sånn at vi kan spille over hele verden. Alle skal forstå stykket uten at språk er i veien, sier Michael. Broren nikker og forteller at de også skal delta på festival i Nordland. Nærmere bestemt Nordlysfestivalen i Tromsø.
Ja, det blir gøy, men drømmen om å sette opp i Oslo håper vi går i oppfyllelse snart. Det er et stort mål for oss, sier de to nysirkusentusiastene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere