*Nettavisen* Nyheter.

Nysirkuset reddes av fattigdomsmidler

Stortingsrepresentant Heikki Holmås (t.v) og BU-politiker Geirmund Jor(begge SV) kunne sist onsdag overbringe gladnyheten om at tilbudet Nysirkus opprettholdes, takket være midler over statsbudsjettet. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Bydel Bjerke tildeles fattigdomsmidler over statsbudsjettet. Det gjør at tilbudet Nysirkus beholdes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stortingsrepresentant Heikki Holmås fikk prøve sine sjongleringskunster på Nysirkus. - Jeg har aldri sett et kulere fritidstilbud enn dette, var beskjeden fra Holmås. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

BJERKE: Et «uvanlig stramt budsjett», på 15-20 millioner kroner mindre enn i fjor, gjør at Bydel Bjerke i år må kutte over hele fjøla. Det betyr at spesielt fritidstilbud for unge står i fare.– Det gjør vondt i sjela når man ser budsjettene, sier Geirmund Jor (SV), som har vært BU-representant i bydelen i 12 år.

Nå har imidlertid Bydel Bjerke blitt tatt inn i storbyordningen, og har blitt bevilget anslagsvis 2,5 millioner kroner over statsbudsjettet i såkalte fattigdomsmidler.

Måtte kutte

Det er gode nyheter for Nysirkus, som siden oppstarten i 2007 har vært et godt tilbud for ungdom som ønsker et alternativt fritidstilbud i bydelen.

– Å legge ned Nysirkus var det ingen politisk vilje for, men jeg tror nesten sikkert at vi hadde måttet skjære ned her uten dette tilskuddet, sier Geirmund Jor til Lokalavisen.

Han kom onsdag til Nysirkus, sammen med stortingsrepresentant Heikki Holmås(SV) for å gi gladnyheten til de unge.

Fortjener å ha det gøy

SV har lenge villet styrke satsing på barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn. De har derfor stått i spissen for økte bevilgninger til Bydel Bjerke.

– Unger fortjener å ha det gøy, sier Holmås.

Han er glad for at Nysirkus nå kan få bringe videre sine sunne verdier og holdninger.

– Unger og ungdom som har hatt det ålreit, blir ofte mer ålreite som voksne. Det er ingenting som er tøffere for unge enn å ikke få være med på ting. Derfor er det viktig at slike tilbud beholdes, sier han.

Bjerkes tur

Pengene som bevilges kommer som en ekstrabevilgning fra Stortinget, også kalt fattigdomssatsingen.

I denne ordningen gis det tilskudd til deltakelse i ferie- og fritidsaktiviteter for barn, unge og familier berørt av fattigdomsproblemer.

Det gis også tilskudd til mer langsiktige og samordnende tiltak som bidrar til å motvirke marginalisering av utsatte barn og unge, og gi de åpne og inkluderende sosiale arenaer.

– Det er mange andre som har fått midler, men nå var det Bjerkes tur, sier Holmås.

Mer om Nysirkus i Lokalavisen Groruddalen:

Imponerte i Operaen

Åpnet Årvolls nye kulturscene

Suksess for The Dirty Duo

Bjerke on the rocks

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag