Nyskapende parkering

For å understreke parkeringsplassmangelen har Erik Ertzgaard og ParkSmart satt biler oppå hverande og parkert dem på ulike steder i sentrum. Foto: Simen Sundsbø

For å understreke parkeringsplassmangelen har Erik Ertzgaard og ParkSmart satt biler oppå hverande og parkert dem på ulike steder i sentrum. Foto: Simen Sundsbø

Et ungt par fra Prinsdal vil revolusjonere privatparkering med utleie av private parkeringsplasser.

I Toftes gate var det også noen forbipasserende som sperret opp øynene over parkeringen. Foto: Foto: Christer Karlsen

Erik Ertzgaard (bildet) og Adiam Negassie vil revolusjonere parkeringen i Oslo med selskapet ParkSmart. Foto: Foto: Simen Sundsbø

OSLO: Da Erik Ertzgaard og Adiam Negassie for noen år siden bodde på Lambertseter brukte de som mange andre mye tid på å finne parkeringsplass i nabolaget.

Les alt om parkering i Oslo

Dette ga dem en idé om en nettside for utleie av parkeringsplasser. Nå skal Prinsdalsparet revolusjonere parkeringen i Oslo med selskapet ParkSmart.

Vil Skape et marked

Ideen er enkel: å skape et leiemarked for private parkeringsplasser. Dette skal skje på Park-smart.org, en side der man kan leie ut egen parkeringsplass eller finner plasser å leie i sitt nærområde.

Geriljamarkedsføring

For å markedsføre det nye selskapet har ParkSmart startet det de selv kaller geriljamarkedsføring, en kreativ kampanje rettet inn mot bilister som gateparkerer i sentrum.

De har blant annet parkert biler oppå hverandre flere steder i sentrum. Dette har vakt mye oppmerksomhet. Politiet valgte å taue bort noen av bilene.

I tilegg har ParkSmart som noen av de første i Norge tatt i bruk Clean advertising, det vil si at man ved hjelp av sjablonger vasker selskapets budskap inn på skitne overflater rundt i byen.

Vil ta utlandet

Ertzgaard og Negassie jobber egentlig innen offshore. Selv om paret nå har egen garasje ønsker de å jobbe heltid med ParkSmart.

– På sikt er målet å leie ut rundt 1000 parkeringsplasser i Norge. Når det målet er nådd vi de ekspandere til Sverige og Danmark, sier Prinsdal-paret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag