RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For å understreke parkeringsplassmangelen har Erik Ertzgaard og ParkSmart satt biler oppå hverande og parkert dem på ulike steder i sentrum. Foto: Simen Sundsbø
For å understreke parkeringsplassmangelen har Erik Ertzgaard og ParkSmart satt biler oppå hverande og parkert dem på ulike steder i sentrum. Foto: Simen Sundsbø Foto: Foto: Christer Karlsen

Nyskapende parkering

Et ungt par fra Prinsdal vil revolusjonere privatparkering med utleie av private parkeringsplasser.

OSLO: Da Erik Ertzgaard og Adiam Negassie for noen år siden bodde på Lambertseter brukte de som mange andre mye tid på å finne parkeringsplass i nabolaget.

Les alt om parkering i Oslo

Dette ga dem en idé om en nettside for utleie av parkeringsplasser. Nå skal Prinsdalsparet revolusjonere parkeringen i Oslo med selskapet ParkSmart.

Vil Skape et marked

Ideen er enkel: å skape et leiemarked for private parkeringsplasser. Dette skal skje på Park-smart.org, en side der man kan leie ut egen parkeringsplass eller finner plasser å leie i sitt nærområde.

Geriljamarkedsføring

For å markedsføre det nye selskapet har ParkSmart startet det de selv kaller geriljamarkedsføring, en kreativ kampanje rettet inn mot bilister som gateparkerer i sentrum.

De har blant annet parkert biler oppå hverandre flere steder i sentrum. Dette har vakt mye oppmerksomhet. Politiet valgte å taue bort noen av bilene.

I tilegg har ParkSmart som noen av de første i Norge tatt i bruk Clean advertising, det vil si at man ved hjelp av sjablonger vasker selskapets budskap inn på skitne overflater rundt i byen.

Vil ta utlandet

Ertzgaard og Negassie jobber egentlig innen offshore. Selv om paret nå har egen garasje ønsker de å jobbe heltid med ParkSmart.

– På sikt er målet å leie ut rundt 1000 parkeringsplasser i Norge. Når det målet er nådd vi de ekspandere til Sverige og Danmark, sier Prinsdal-paret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere