RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyt påskestille Oslo

Mens fjellfolket måker og sliter på oppoverskia, kan du oppleve et rolig og folkestille Oslo på sitt beste. Uten at det koster skjorta.

OSLO/GRORUDDALEN:  Og har du ikke månedskort, invester i et dagskort. De utroligste opplevelser og tilbud er innen rekkevidde. Her er et knippe ideer, henvisninger og anbefalinger til hyggelige påskeopplevelser.

På tross

Og skulle du høre til de som må stavre rundt med planker på beina er det fortsatt føre og gode forhold i marka. Mulighet for overnatting og noe å bite i finns også.

Ellers er akemulighetene fortsatt fine, og romperacerne fra i fjor passer sikkert fortsatt.

Litt mer eksotisk

For dem som ønsker en litt mer eksotisk opplevelse, er det mulig å dra og hilse på dyrene på Nordre Lindeberg gård. Her er det åpent fjøs i til og med 1. påskedag.

Ellers har de åpnet for alle i hele høytiden på ærverdige Tveten gård.

Kontemplasjon

Påsken er for mange tiden for ro og fred. Tiden for indre betraktninger og konsentrasjon om religiøse spørsmål. Og en av den kristne kirkes mest sentrale høytider.

I Lunden Kloster er det messe hver eneste dag og alle er hjertelig velkommen til å delta i klosterets liturgi. Særlig inviterer klosteret til å delta i feiringen av påskens HELLIGE TRIDUUM, som begynner med feiringen av høymessen på skjærtorsdag.

Ellers er det høymesser og andre begivenheter i alle kirkene, både lokalt og i hele byen.

Noen anbefalinger

Inne på sidene til aktivioslo finner du en oversikt til det meste som skjer i Oslo-påsken.

Det meste kan oppleves uavhengig av om sola titter fram eller ikke og her er noen av skribentens favoritter:

Øyhopping

I hele påsken går båtene fra Vippetangen og ut til Øyene. Et strandhugg på Hovedøya eller Gressholmen med minigrill og noget attåt, er bare storveis. Og hvorfor ikke stikke innom Folkemuseet på Bygdøy når du først er på loffen. Her er det arrangementer for hele familien hver dag.

Levende museum

Teknisk museum  får ungene møte nytt og gammelt. Og litt av påskeprogrammet:

–Vi rullerer på morsomme aktiviteter hele påsken! Treff drage-hånddukken Berta og gjør eksperimenter med bobler som bruser (4-6 år). Vær kriminaletterforsker i påskekrim-lab'en, se et fortryllende såpebobleshow. Bli med på papiraktivitet, programmer en legorobot i Robotsenteret, forsøk rebusløypa – eller har du noen gang lurt på hva haren egentlig har med påsken å gjøre? Hør denne historien og andre stjernemyter i påske-Planetariet!

Kino

Riktig mange nye filmer også til årets høytid.

For de yngste, sett av påskelørdag til en tur på Saga kino. Fra kl. 12.30 er det Trylleshow og underholdning med kinoklovnen VIRRVARR. Utdeling av ballonger og premier. Kreativt verksted, tegnekonkurranse – fargelegg ditt eget dragepåskeegg og selvsagt en av de store filmene, "Dragetreneren" i 3D.

For de voksne som vil ha litt mer skrekk og gru er Polanskis "Skyggen" et bra alternativ.

Og skulle du ville ha mer gru er det egne forestillinger på Cinemateket for Infernofestivalen.

Skulle ikke dette være nok, eller om kvelden blir lang, så sett Damenes detektivbyrå" i spilleren. Den første av filmene basert på Alexander McCall Smiths romaner med samme navn.

Inferno

For tiende året på rad sørger Inferno festivalen for beksvart metal påske i hovedstaden. Inferno drar metalfans og musikkbransje fra hele verden til Oslo i påskedagene og regnes som en av de viktigste arenaene for norske og internasjonale band å vise seg på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere