RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyter Tøyen på egen kafé


Mette (t.v.) og Trine Torgerstuen.
Mette (t.v.) og Trine Torgerstuen.
I lokalet til en gammel kebabsjappe i Åkebergveien har søstrene Trine og Mette Torgerstuen åpnet en kafé litt uten om det vanlige.

TØYEN: Supper og økologisk kaffe ekspederes i et høyt tempo på Torgerstuen når Østkantavisa tar turen innom de to gründerne, som ikke bare er kollegaer, men også søstre.

Snart har de to måneders jubileum med kafeen Torgerstuen, som er en drøm i oppfyllelse. Og søstrene var klare på hvordan de ville ha det.

Vi er veldig bevisste på miljø og redusering av forbruket ,derfor er det meste vi bruker her gjenbruk, sier storesøster Trine, og viser fram bordene som er laget av farens gamle bakerplater.

Torgerstuen kalles gjerne gjenbrukskafeén av enkelte, men søstrene er veldig bevisste på at den ikke skal settes i bås.

Det som er annerledes har alltid en tendens til å bli satt navn på, men vi ønsker bare å være det vi er, med alle de forskjellige impulsene, sier Trine.

Oase

Med bakgrunn som blomsterdekoratør og kunsthåndverker har Trine forvandlet det slitne gatekjøkkenet som en gang var til en helt egen oase.

Vi ville bringe naturen inn til Tøyen, og vi håper at interiøret vil inspirere til egen kreativitet. For her kan man se noe som man ikke har sett før, forklarer Trine.

Gamle trakter

Det er ingen tilfeldighet at de valgte å starte kafeen som bærer etternavnet deres akkurat på Tøyen.

Sytten år gammel kom oldemoren vår til Oslo og startet butikk rett borti gata her, og bestefar var baker på Kampen, så det er nesten som å komme hjem, ler Trine.

Kafeen har flotte malerier på veggene.

Dette er det kunstnere som har stilt ut, som bruker kafeen som visningslokale, sier Trine energisk, og legger til at søstrene har mange tanker om hvordan lokalet skal bli brukt framover

Visjonene våre er at lokalet kan bli brukt til flere ting etter stengetid framover, for det er mulig å leie kafeen til små prosjekter som folk vil sette ut til livs, sier hun.

Det er ikke bare det som er til utstilling som er til salgs i den lille kafeen på tøyen.

Finner man noe annet som man liker kan man like godt kjøpe med seg det også.
Og enten man er i humør for en takeway kaffe eller dagens suppe så håper de begge at man får tatt inn den positive tilstedeværelsen som sirkulerer i lokalet.

Det er veldig jordnært og rolig her, ja det er rett og slett godt å være på Tøyen, sier Trine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere