RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt år, ny parkeringsregel


16 TIMER: Bilen kan stå gratis mens eieren tar T-banen til og fra jobb. Blir bilen stående i over 16 timer, er prisen seksti kroner. 
Foto: Arkiv
16 TIMER: Bilen kan stå gratis mens eieren tar T-banen til og fra jobb. Blir bilen stående i over 16 timer, er prisen seksti kroner. Foto: Arkiv
Pendlere må trekke parkeringslapp for å stå gratis ved Skøyenåsen stasjon fra 1. januar.

SKØYENÅSEN: Over nyttår innføres et nytt parkeringssystem på parkeringsplassen ved Skøyenåsen T-banestasjon.

De mange pendlerne som forlater bilene sine på parkeringsplassen, for så å reise kollektivt til sentrum, må fra 1. januar trekke en parkeringslapp for å unngå bot.

Skal hindre misbruk

– Biler kan stå parkert gratis i 16 timer, deretter koster det seksti kroner døgnet, sier Merete Agerbak-Jensen, kommunikasjonsdirektør i Kollektivtransportproduksjon AS.

Agerbak-Jensen forteller at det nye systemet skal hindre misbruk av parkeringsplassen i form av langtidsparkering og oppbevaring av bilvrak.

Får påminning

Den nye ordningen får en myk start.. Bileiere som glemmer å trekke lapp de første dagene i det nye året, vil få skriftlig informasjon om ordningen på bilrutene, forsikrer Agerbak-Jensen.

Betalingsbråk

En kort periode var det parkeringsavgift for bruk av parkeringsplassene ved T-banestasjonen. Det reagerte Østensjø Natur og Ungdom på, som hevdet parkeringsavgiften oppfordret pendlerne til å kjøre inn til byen istedet for å ta den mer miljøvennlige T-banen.

Parkeringsavgiften ble raskt avviklet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere