RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt blått blod

I vinter ble den legendariske konsertscenen Blå assosiert med både krangling om navn og penger. Nå vil imidlertid ledelsen se framover, og sette kulturlivet på dagsorden igjen.

SENTRUM: Vi velger å legge all kranglinga bak oss. Nå skal vi konsentrere oss om gjestene våre, og hvem de ønsker å se på scenen i årene framover, fastslår bookingsjef Einar Idsøe Eidsvaag.

Variasjon på scenen

Sammen med daglig leder Stine Mari Røverdatter representerer han det de med et smil om munnen omtaler som "Det nye blodet" på Blå, jazzklubben som etter starten på nittitallet står igjen som en av landets mest legendariske konsertscener.

Blå skal være sjangeroverskridende og nyskapende. Vi skal tørre å by publikum på stor variasjon, uten å knytte oss til en spesiell type musikk. Vi vil ikke være en klubb der man som Einar så fint har beskrevet det "blåer" seg opp. Her skal det være plass til absolutt alle, sier Stine Marie.

Vi skal gi publikum alt. Også jazz selvsagt, i tillegg til alt annet, legger Einar til, og nevner Frank Znort Quartet som et illustrerende eksempel.

Vi er utrolig takknemlige for å ha den gjengen på scenen hos oss. De er et levende eksempel på at det går an å samle folk på tvers av sjangre. På konsertene deres kommer det jo publikummere fra 18-70 år. Utrolig bra, fortsetter han engasjert.


Sprekt program

I mai måned har Blå hatt et variert program, blant annet med klubbens nye konsept Triptikon fra søndag 13. til tirsdag 15. mai, hvor den genierklærte tusenkunstneren Magnet, alias Even Johansen, var med.

Spennende kultur handler først og fremst om å tørre å prøve noe nytt. Der skal vi hevde oss blant de beste. Blå skal være en scene som både publikum og artister ønsker å vende tilbake til, mener Stine Mari.


Pils ute

For mange er Blå synonymt med utepils, og heller ikke her vil gjestene bli skuffet, lover de to.

Vi skal tilby den samme uteserveringen som vi har hatt her tidligere, så det blir fortsatt mulighet for en forfriskning etter endt tur langs elva, lover Einar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere