Nytt bydelsbudsjett i april

Vi er svært bekymret, sa bydelsdirektør Mona Taasen om Nordre Akers økonomi i BU-møtet 5.2. Kristin Tufte Haga

Vi er svært bekymret, sa bydelsdirektør Mona Taasen om Nordre Akers økonomi i BU-møtet 5.2. Kristin Tufte Haga

Etter bydelsutvalgets anmodning legger Nordre Aker-administrasjonen frem nytt bydelsbudsjett i april. Vi er svært bekymret for økonomisituasjonen, sier bydelsdirektør Mona Taasen.

NYDALEN: Både BU-politikere og bydelsadministrasjon er svært bekymret for Nordre Akers økonomiske fremtid. Blant annet viser januar at sykehjemsplass-forbruket allerede er i «overforbruk» i forhold til budsjett.

50 mill. i differanse

I forrige BU-møte gjentok Ivar Christiansen (Ap) SV og Arbeiderpartiets anmodning om nytt budsjett fra administrasjonen. En anmodning som ble fremsatt allerede i desember etter at 2009-budsjettforslaget var lagt frem.

Nå er økonomisituasjonen rundt 50 millioner i differanse fra budsjettet som ble vedtatt i desember. På tide med en nytt, revidert ett, sa Christiansen.

Men bydelsdirektøren vil ha tid til å se ting litt mer an, før administrasjonen utarbeider nytt, revidert budsjett.

Trenger tid

Vi håper på at sykehjemsforbruket vil gå ned de neste månedene. I tillegg har det fra sentralt hold blitt gitt signaler om at det kan komme noe mer penger til bydelene relatert til vedlikehold og investeringsmidler fra Regjeringens krisepakke. Derfor vil vi gjerne ha litt mer tid på oss, sa bydelsdirektøren. BU svarte med å be om nytt budsjett i april.

20 stillinger borte

Vi har i tillegg innført ansettelses- og innkjøpsstopp. Og igjen det vil bli strengere sykehjemstildelings-praksis. Men så håper vi jo som nevnt tidligere at de planlagte omsøkte eldre-/omsorgsplassene kan være med å snu noe av den dårlige økonomiske situasjonen, sa bydelsdirektøren. Ifølge henne er nærmere tjue stillinger allerede fjernet i bydelstjenesten (i 2008).

Se relaterte 2009-budsjettsaker på www.nordreakerbudstikke.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.