Gå til sidens hovedinnhold

Nytt bydelshus

Bydel Ullern har fått nytt bydelshus på Hoff, sentralt i bydelen.

SMESTAD: Bydelsadministrasjonen har holdt hus på Skøyen de siste årene. Nå har mer enn 100 ansatte flyttet inn i nye lokaler i Hoffsveien 48, helt inntil Ringveien.

– Alle har stått på og vært sporty i denne prosessen. Det har vært mye sjauing. Det er krevende når 100 mennesker skal flytte ut og inn i nye omgivelser, sier bydelsdirektør Thor-Even Strømme.

Normal drift

Fredag 11. desember startet flyttingen.

– Allerede mandag var vi "på lufta" og alle henvendelser ble tatt hånd om som normalt. Som du ser er vi ikke helt ferdige enda. Det er fremdeles pappaesker som skal pakkes ut og ting som skal på plass, men nå er vi i normal drift, forteller Strømme, som selv er fornøyd med sitt eget kontor i femte etasje.

– Herfra kan jeg nå se en mye større del av bydelen en tidligere. Når vi går ut på terrassen har vi vidt utsyn til all deler av bydelen. Det er hyggelige omgivelser og vi kommer til å trives her, sier bydelsdirektøren.

Nyvinninger

På Ringveien stopper bussen rett ved bydelshuset og det er gangavstand fra Smestad stasjon. I motsetning til på Skøyen er det på oversiden av bydelshuset en stor gjesteparkering. Når man så kommer inn hovedinngangen har NAV publikumsmottak i 1. Etasje. Bydelsadministrasjonens resepsjon er lagt til 4. Etasje.

– I fjerde etasje har det kommet en nyvinning. Vi har samlet helsestasjonene fra Skøyen og Ullerntunet under samme tak. Her ligger også søknadskontoret og barnevernet. I underetasjen har vi også samlokalisert praktisk bistand fra Ullerntunet og hjemmesykepleien fra Hovfaret. Det er en styrking av tjenestene. Det er også nytt at vi har samlet administrasjonen for psykisk helsearbeid og funksjonshemmede i det nye bydelshuset, sier Strømme.

Kantinen blir møteplass

I øverste etasje ligger en stor lys kantine med flott utsikt over byen. Parallelt bak glassvegger ligger møterom på rekke og rad.

– Kantinen blir møteplass for brukere og samarbeidspartnere. Her blir det også lokaler for bydelsutvalg, komiteer, råd og utvalg. Kantine og møteromsavdeling gir også rom for samhandling på tvers av fag og arbeidsområder. Dette ser jeg på som viktig, som for eksempel RISKBA-prosjektet (Risikoutsatt barn og ungdom – jour. anm.) hvor mange fagområder er inkludert.

Offisiell åpning av bydelshuset er først den 8. Februar.

– Alle tjenesteområder er uansett i funksjon. Jeg tror bydelens brukere vil bli fornøyd med tilgjengelighet og lokalitetene i bydelens nye hus, sier Strømme.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus