RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er bare et lite hjørne av berget hvor to gravemaskiner er i arbeid med å skyfle snøen opp i høyde med trærne. Det blir en snørik vår og sommer.
Dette er bare et lite hjørne av berget hvor to gravemaskiner er i arbeid med å skyfle snøen opp i høyde med trærne. Det blir en snørik vår og sommer. Foto: Vidar Bakken

Nytt fjell på Huseby

Et fjell av snø reiser seg foran eksersishallen ved gardeleiren.

HUSEBY: Enorme mengder med snø blir transportert og lagt opp foran eksersishallen ut mot Sørkedalsveien. Passerende kan se hvordan et berg av snø reiser seg og blir større fra dag til dag. Lastebiler fulle av snø går i skytteltrafikk inn på området mens to gravemaskiner legger snøen opp. Dette er kommunens nye snødeponi. Dette er snø som kan bli liggende langt ut på sommeren.

 

Sparer miljøet
 

– Dette er bare midlertidig og et lokalt snødeponi. Det vil si at det er snø som fjernes fra boliggatene i de vestlige områder, sier direktør i Samferdselsetaten, Knut Gabestad.

Kommunens snødeponi på Åsland er fullt og det er grunnen til at Huseby er valgt til lokalt deponi.

– Det er også en fordel at snøen ikke blir transportert helt sør til Åsland mot Akershus. Det sparer miljøet når så mange lass med snø blir kjørt til et lokalt deponi.

 

Miljøgifter?
 

– Hva med forurensing fra snødeponiet ved avrenning. Det er et problem andre steder. Er det ikke mye salt og andre miljøgifter i denne snøen.

– Dette er snø fra boliggater som stort sett ikke blir saltet. Det er nok verre med den snøen som kommer fra sentrumsgatene. Det er lite som vil spre seg fra dette deponiet, sier Gabestad.

Snøryddingen av gatene fortsetter ut denne uken.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere