RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt forskningssenter på Ullevål

Ullevål universitetssykehus har fått ett nytt senter for rus- og avhengighetsforskning.

Tre universiteter deltok i konkurransen om å få tildelt forskningssenteret. Senteret skal ha hovedvekt på rusmiddelforskning, men skal også drive med undervisning og veiledning om rus og avhengighet.

Vi trenger oppdatert kunnskap for å drive med forebygging og terapeutisk behandling. Mange barn lever under usikkerhet, med voksne som lever et ustabilt liv i rus. Alt som kan motvirke dette, må prøves, sa rektor Geir Elllingsrud ved Universitetet i Oslo i åpningstalen.

Professor Helge Waal er prosjektleder for forskningssenteret frem til de har ansatt en senterleder. Bevilgningene er ti millioner kroner årlig i fem år. De kan så søke om fem år til.

Målet vårt er et høyt internasjonalt nivå på forskningen vår. Vi skal forske på hva rusmisbruk kan føre til og hvordan man kan hjelpe dem som har kommet ille ut, sa professor Helge Waal i åpningstalen.

For å lese mer om senteret, se deres nylanserte hjemmesider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere