Nytt håp for kulturtunnelen på Løkka

Grünerløkkas Alternative Kulturtunnel (GAK) er per dags dato stengt for sesongen. Men nå åpner Friluftsetaten muligheten for at kulturtunnelen kan åpne igjen.

Grünerløkkas Alternative Kulturtunnel (GAK) er per dags dato stengt for sesongen. Men nå åpner Friluftsetaten muligheten for at kulturtunnelen kan åpne igjen. Foto: FOTO: Pegah Niku$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$

Oslo kommune ber Kenan Dzanic, mannen bak GAK om å sende inn en ny søknad om tillatelse til å få bruke tunnelen under Ankerbrua.

GAK ble holdt åpent for unge kunstere og musikere fra mai til september 2010. Foto: FOTO: Pegah Niku

ANKERBRUA: Friluftsetaten ville legge ned prosjektet Grunerløkkas Alternative Kulturtunnel (GAK) blant annet fordi de mente det hadde vært brudd av retningslinjene i kontrakten. Etter at Østkantavisa skrev om GAK-tunnelen åpner nå samme etat dørene for at prosjektet kan fortsette.

LES OGSÅ: Ville stenge kulturtunnelen på grunn av Øl

LES OGSÅ: Rødt slår et slag for kulturtunnelen

Skriftlig søknad

– Vi har over 1000 forskjellige utleiesøknader i året. For at ting skal være ryddig og likt for alle må alle sende inn skriftlige søknader, sier kommunikasjonsjef i Friluftsetaten Erik Bull-Valen.

Lav leie

– Når Dzanic ifjor søkte om å bruke tunnelen syntes vi at tiltaket var positivt for området og tok derfor veldig lav leie. Vanlgvis koster leie til kulturelle arrangementer kroner 1600 dagen, om det er kommersielt koster det hele kroner 10700. Men han fikk leie stedet for bare 1000 kroner i månden, forteller han til Østkantavisa.

Gratis lagring

I følge Bull-Valen ble det først krøll i vinter da Dzanic ønsket at ustyret hans skulle stå lagret gratis i tunnelen.

– Vi leier ut områder til arrangementer, men vi låner ikke ut kommunens friområder til gratis lager, påpeker han.

– Derfor har vi skrevet at vi ikke kan tillate dette. Dersom han ønsker å leie området på vinteren må han skrive en søknad om det, fastslår han.

Postive til fortsatt drift

– Vi er positive til tiltaket og har oppfordret Dzanic til å søke om leie av tunnelen for sommeren 2011. Og dersom han i tillegg søker om å få leie området som lagringsplass på vinteren vil vi også vurdere det, uten at vi kan forskuttere noen avgjørelse.

Delt ansvar

Bull-Valen legger til at tunnelen under Nybrua er et komplisert område å leie ut fordi både Friliftsetaten, Samferdsetaten og Byantikvaren har delansvar her.– Vi er positive til GAK og har oppfodret Dzanic til å søke for sommeren 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.