RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt håp for Munch


Lokale velforeninger vil bevare Munch-museet på Tøyen.
Lokale velforeninger vil bevare Munch-museet på Tøyen.
Lokale krefter jobber fortsatt for å bevare Munch-museet på Tøyen.

TØYEN: Når vi ser at lokalmiljøet på Tøyen og Kampen er opprørt etter flyttevedtaket, føler vi at vi simpelthen må gjøre noe og det er det vi gjør nå, sa medlem av Kampen menighetsråd, Lone Klem under aksjonen "Håp for Munch-museet" sist torsdag.

Finner oss ikke i det

Det var Kampen menighet og lokale velforeninger som arragerte aksjonen, som samlet både politikere og beboere i området. Nå tar de til orde for å gjøre om på bystyrevedtaket om å flytte Munch-museet til Bjørvika.

Vi finner oss ikke i det. Vi har et museum der det ligger, vi trenger ikke et nytt i Bjørvika, sa Klem, som nekter å gi opp kampen for Munch på Tøyen.

Løpet er ikke kjørt før det er endelig, vi må fortsette kampen, sa hun, og fikk støtte av kunstner Hans Normann Dahl .

Tøyens identitet

Munch-musset er en del av Tøyens identitet og kan ikke bare hoppes bukk over. Mange har Munch-museet som sitt Mekka, sa han.

Lone Klem oppfordrer også bydelens befolkning til å signere et opprop mot flytting av Munch-museet. Til nå har over 2000 signert oppropet, som ligger på kafeer og møteplasser rundt om i bydelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere