RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt hærverk på Steinhuset


Søndre Nordstrand Innvandrerforening fortviler. Steinhuset på Stenbråten har igjen vært utsatt for hærverk.
Søndre Nordstrand Innvandrerforening fortviler. Steinhuset på Stenbråten har igjen vært utsatt for hærverk.
Nok en gang har Steinhuset på Stenbråten vært utsatt for hærverk. Nå vurderer innvandrerforening å nedlegge virksomheten sin her.

MORTENSRUD: Søndre Nordstrand innvandrerforening har i lengre tid hatt aktiviteter for barn og unge i Steinhuset ved Stenbråten barnehage. Nå har det vært hærverk her igjen for tredje gang på kort tid .

Noen har kastet stein mot vinduene som medførte at vindusrutene ble knust, sier en fortvilet Haider Ali.

Frivillig tilbud

Lederen for Søndre Nordstrand Innvandrerforening, Aziz Rehman er skuffet og trist.

Vi har jobbet frivillig for å bidra med vår innsats til lokalmiljøet. Dette ser veldig trist ut. Selv om huset er gammelt, har vi brukt det til et godt formål. Vi ser sterkt behov for en arena med gode tiltak for barn, unge, menn og kvinner i bydelen vårt på Søndre Nordstrand og ikke minst på dette stedet på Mortensrud.

Etterspørselen etter tilbud og tiltak er stort, men vi sliter med økonomien, sier innvandrerlederen.

Vi har ingen driftsmidler. Vår tanke har vært å ha et hus for alle. Et hus som bygger broer mellom ulike kulturer på tvers av etnisk bakgrunn. Vi hadde tenkt å starte først med våre egne - personer med minoritetsbakgrunn. Ved en kartlegging viser det seg at de føler seg isolert. Mange av dem benytter ikke eksisterende tilbud. De mener at det ikke er tilrettelagt for dem. Foreldrene har lite eller ingen kjennskap til disse tilbudene. De sender ikke eller er forsiktig med å sende sine barn til disse aktivitetene. De vet ikke hva slags miljø som møter deres barn i disse aktivitetene. Kvinner og eldre savner bådet en arena og tilbud. En arena der de kan komme og ta opp dagsaktuelle problemstillinger. Folk kan komme og snakke om nærmiljø, oppdragelse av barn, skole/hjem-samarbeid, rusmidler, vold og kriminalitet og gode tiltak mot dette, forfall fra videregående skoler med videre, sier han.

- Våre eldre med minoritetsbakgrunn isolerer seg hjemme. De trenger sosialt samvær. Et sted der de kan komme og snakke sammen, drikke kaffe/te og lese aviser. Det er på tiden at både vi og våre politiker og byråkrater tenker og ikke minst gjør noe med dette. Tiden går og utfordringene blir større hver dag som går. Det er viktig at vi går sammen og møter disse utfordringene i fellesskapet.

Samlingssted

Steinhuset skulle være et slikt samlingssted, men nå er det altså igjen ødelagt. Ikke så mye som sist. Men når det ikke finnes midler til reparasjon, blir driften vanskelig.

Dessverre har vi ikke midler for å reparere vindusrutene våre. Dette er et tankekors. Sist gang - i midten av oktober i fjor - hadde vi også et omfattende hærverk. Takket være bydelen som hjalp oss med all reparasjon av glass den gangen, har vi kunnet bruke huset. Men nå vet vi ikke hva vi skal gjøre. Vi er bekymret, sier Aziz Rehman.

Mange barn og unge blir dessverre rammet hver gang slike ting skjer. Nok er nok. Muligens bør vi vurdere å nedlegge alle aktivitetene. Dette er slitsom og veldig krevende. Folk forstår ikke at dette går ut over mange.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere