RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt hus til Bydel Ullern


Det meste av dette bygget blir bydelshuset for Bydel Ullern. Bydelsdirektør Thor-Even Strømme er fornøyd med resultatet. Foto: Vidar Bakken
Det meste av dette bygget blir bydelshuset for Bydel Ullern. Bydelsdirektør Thor-Even Strømme er fornøyd med resultatet. Foto: Vidar Bakken
Etter fem år på Skøyen flytter bydelsadministrasjonen til Hoff/Smestad-området.

SMESTAD: Bydelsutvalget i Bydel Ullern og byrådet går inn for bydelsdirektørens forslag om å flytte til Hoffsveien 48.

Bygget ligger inntil Ringveien, vis-à-vis Smestad brannstasjon med Hegnarbygget som en av naboene. Bygget er relativt nytt, oppført i 2000. Bydelen vil legge beslag på tre og en halv etasje, samt en del av bygget på nedre bakkeplan, som blir helsestasjon. Totalt dreier det seg om cirka 3 400 m².

Funksjonalitet og tilgjengelighet

- Det er en lykkelig løsning. Vi har hatt forhandlinger med fem ulike tilbydere. Hoffsveien 48 ga oss den beste løsningen. Det er et moderne, nytt bygg med bra standard. Prisen hadde naturligvis mye å si. Vi har lagt vekt på funksjonalitet og tilgjengelighet, både innvendig og utvendig. Kollektivtilbudet er bra både med buss og bane. Her går også sykkelstien langs Ringveien rett utenfor bygget. I motsetning til i Drammensveien vil det også bli parkeringsmuligheter for dem som kommer med bil. Man slipper også turen gjennom bomringen som de fleste må gjennom ved dagens lokalisering. Her er det også lagt opp til god tilgjengelighet for rullestolbrukere, sier en fornøyd bydelsdirektør, Thor-Even Strømme.

Styrke samhørigheten

Den nye leieavtalen tilrettelegger for at Hjemmesykepleien kommer under samme tak som bydelsadministrasjonen. Det samme skjer med tjenesten for praktisk bistand. Begge tjenestene blir samlokalisert med Søknadsavdelingen.

- Det har vært et stort ønske om å styrke samhørigheten på flere av tjenesteområdene gjennom en samlokalisering av tjenesteområder som naturlig jobber tett opp til hverandre, sier Strømme.

Én helsestasjon

Bydelen har en del kontorplasser i høyblokka på Ullerntunet, som også blir lagt til Hoffsveien 48. Dessuten blir helsestasjonene på Skøyen og Ullern samlokalisert under samme tak.

- Det blir en helt ny helsestasjon i flotte lokaler. Den blir på bakkeplan på den andre siden av bygget. Med én helsestasjon vil også få et større faglig miljø, sier Strømme.

Helsestasjonen og NAV kommer begge på bakkeplan.

- Det er viktig at disse to funksjonsområdene får lett og fysisk god tilgjengelighet, sier Strømme.

Han mener at bydelen har dratt fordel av at utleiemarkedet har endret seg under finanskrisen.

- Vi har bevisst skyndet oss langsomt når vi har sett etter nye lokaler. Dermed fikk vi også et godt resultat til slutt.

Etter planen vil innflyttingen skje i januar 2010. Flytteplanen må også godkjennes av bystyret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere