*Nettavisen* Nyheter.

Nytt informasjonssystem Oslo Bussterminal

Oslo Bussterminal har startet prosessen med oppgradering av hele terminalen. Det første som nå er på plass er et nytt system for ruteinformasjon.

Det gamle systemet var installert i 1996 og etter nesten 12 år i bruk var det teknisk utslitt slik at det var vanskelig å opprettholde driften. Styret i Vaterland Bussterminal A/S bevilget 10 mill. kroner og i 2007/2008 er anlegget installert og tatt i bruk, innenfor tildelt bevilgning.

Mer oversiktlig

Systemet er brukerrelatert og henvender seg til brukerne av terminalen. Det vil si de reisende og bussførerne.

Systemet er også tilrettelagt for administrasjonen av terminalen og for trafikklederne som betjener systemet og overvåker trafikken.

Det er installert over 140 nye 24", 37" og 42" flatskjermer og nye analoge klokker i terminalen.

Tidligere har informasjonen vært avgangsinformasjon, men med det nye systemet vises også ankomstinformasjon. Visningsprinsippet er flere skjermer med adgangs- og ankomstinformasjon plassert i samlingsgrupper flere steder i publikumshallene og utvendig mot Schweigaardsgate samt i informasjonen/billettsalget.

Samlingspunkter er det også i etasjen over på begge sider.

Hver plattformutgang har sin skjerm som viser første avgang/ankomst og neste avgang/ankomst for denne plattformen. De alle fleste plattformene har detektorer som registrerer om bussen har kommet/reist igjen og bussførerne har egne skjermer slik at de kan kontrollere at de er "riktig buss på riktig plattform".

Generell informasjon kan vises på en, flere eller alle skjermene etter behov.

Åpnes 26.mars

Rutedata som vises er fyldigere enn tidligere. Nå vises det hvilket selskap som kjører med en logo tilhørende selskapet og supplerende informasjon som via informasjon, stoppmønster og annen ruterelatert informasjon samt hvilke produkt. Dette vil gjøre det lettere for de reisende.

I tillegg til å importere rutedata kan systemet vise sanntidsinformasjon fra SIS systemet og er forberedt hvis andre trafikkselskaper ønsker å gjøre det samme. Sentralutstyret er utstyrt med 2 servere for å sikre en høy oppetid.

Onsdag 26. mars kl. 14.00 er det planlagt en offisiell åpning av informasjonssystemet med representanter fra fylket og kommunen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag