RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt krematorium på vei


Det nye krematoriet på Alfaset gravlund.
Tegning: Arkitektene AS, Dyrvik Arkitekter AS og Grindaker landskapsarkitekter AS
Det nye krematoriet på Alfaset gravlund. Tegning: Arkitektene AS, Dyrvik Arkitekter AS og Grindaker landskapsarkitekter AS
Utbyggingen av det nye krematoriet på Alfaset gravlund kan snart settes i gang. Tirsdag åpnet Gravferdsetaten anbudskonkurranse for byggeledelsen.

Alfaset: Arbeidet med bygging av det nye krematoriet på Alfaset kan begynne i løpet av kort tid, opplyser direktør Margareth Eckbo i Gravferdsetaten.

Vi er godt på vei med arbeidet og forventer byggestart i begynnelsen av mars, sier hun.

To konkurranser

Tirsdag ble det åpnet en anbudskonkurranse for byggeledelsen av prosjektet.

Etter at vi har avsluttet anbudskonkurransen om byggeledelsen, kommer vi til å ha anbudskonkurransen for totalentreprenør, sier Eckbo.

Anbud for sistnevnte åpner 21. januar.

Erstatter gamle

For tiden er det to krematorier i Oslo, Østre og Vestre krematorium. Disse drives på dispensasjon fra Statens forurensningstilsyn. Denne går ut januar 2010. Fylkesmannen forventer at Alfaset krematorium står klar juli 2009.

Når vi legger ned krematorier på Østre og Vestre gravlund er det kun ovner som skal stenges. Kapellene på disse gravlundene vil fortsatt være i bruk. Det betyr at seremoniene fortsatt skal holdes der, sier direktøren i Gravferdsetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere