*Nettavisen* Nyheter.

Nytt liv i gamle taster

Grefsen skole er blant de 14 skolene i Oslo som er med i den nasjonale miljø- dugnaden "gjenVINN.no". Mandag bugnet det av gammelt datautstyr i skolegården.

Grefsen: - Dette er kule ting da, og ikke er det så gammelt heller. Kanskje vi skulle ha beholdt det selv, smiler kameratene Tor Henrik Linderoth (9), Thomas Haugesten (10), Thomas Buraas (10) og Henrik Huth Solberg (10).

Gjenbruk

De går alle i klasse 4B ved Grefsen skole og hjelper gjerne til når skolen melder seg på dugnad. Men den bærbare pc-en og Playstation 3 er det ingen som kommer nær.
- Det er greit å gi fra seg utstyr man ikke trenger og sånn da og at noen kan få bruk for det. Men jeg skjønner egentlig ikke helt hva de skal bruke det til. Vi hadde også noe gammelt utstyr hjemme, men vi trengte det visst, sier Tor Henrik.
Ute i skolegården er guttene nysgjerrig på alt som ligger i de store metallburene. Thomas H. finner en lang ledning som han tror er nyttig til noe.
- Denne her er sikkert noe man kan bruke da. Den kan jo benyttes til litt forskjellig. Hvis ikke kan man jo bare hoppe litt tau med den, humrer han.

Bra deal

Den skolen som samler inn flest kilo IT- og EE-utstyr, vil motta et klassesett med 15 bærbare PCer fra Dell, andreplass får 5 bærbare PCer og tredjeplass får en projektor, til en samlet verdi av over 150 000 kroner. Det synes gutta er en meget bra deal.
- Det er bra med litt nyere utstyr på skolen og jeg er sikker på at det kommer til å bli brukt. Det er greit å kvitte seg med de gamle da, sier guttene i kor.
Andre skoler som er med i Oslo er Nedre Bekkelaget, Bestum, Kristelig Gymnasium, Sagene, Grefsen, Veitvet, Godlia, Slemdal, Stig, Munkerud, Ljan, Kastellet, Rosenholm og Prinsdal skole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.