Gå til sidens hovedinnhold

Nytt liv i gammelt postkontor

Det er mange år siden det ble stemplet frimerker og sendt post i det gamle postkontoret på Simensbråten. Nå er det nytt liv i lokalene.

SIMENSBRÅTEN: Det blir muligheter for å oppleve kunstutstillingen i Olleveien på Simensbråten også førstkommende helg. Og ikke bare det, men nå selges det også bøker.

Vi hadde en kjempefin helg nå, og det var hyggelig at så mange fant veien til vårt åpne atelier, og håper på enda flere besøkende førstkommende helg, sier initiativtaker Tiina Suhonen.

Plutselig bokhandel

Helt i innspurten fant vi ut at vi også kunne selge noen lokale bøker. Marianne Sunde, som har kontor sammen med oss, tok kontakt med noen lokale forfattere, og så hadde vi plutselig bokhandel også, forteller Suhonen.

Det begynte med at vi tenkte at vi burde selge den nye boka til Gunnar Pedersen om Nordstrand-distriktets historie, sier Marianne Sunde.

Vi ønsker å bidra til nærmiljøet, og tenkte at det var en bok som interesserer mange. Så tok vi videre kontakt med Leif Gjerland som har skrevet boka som forteller om bakgrunnen for navn på gater og plasser i Oslo. Vi fikk også tak i hans bok om historien om øyene i Oslofjorden. Vi ville selvfølgelig også selge boka til Rolf Utgård om skøytevann i Marka. Da vi tok kontakt med forlagene, foreslo de også noen kunstbøker. Så vi har nå en hel bokhylle med lokalhistorie, Oslo-historie og kunst.

Signerte bøker

På søndag kom Leif Gjerland og Rolf Utgård for å signere bøker.

Gunnar Pedersen var opptatt andre steder, men så dukket han likevel opp. Dermed hadde vi 50 prosent av forfatterne samlet for å signere bøker, så slik sett har vi vel slått alle rekorder for enhver bokhandel, ler Marianne Sunde.

Stjeler fra hverandre

De tre forfatterne hadde mye å snakke om. De to lokalhistorikerne innrømmet;

Jeg stjeler fra deg, sa Gunnar Pedersen til Leif Gjerland.

Jeg stjeler fra deg også, repliserte Gjerland.

Det var et yrende liv på gamle Ekeberg postkontor i Olleveien 1. Utenfor ble besøkende møtt av nystekte vafler. Innenfor var en fin utstilling med fotokunst og skulpturer av Tiina Suhonen og maleri av Ane Norberg som begge har atelier her.

Marianne Sunde som arbeider som journalist og kommunikasjonsrådgiver, deler lokale med de to kunstnerne, og åpnet dørene og lånte bort veggplass, vindusplass og skapplass til utstillingen.

Andre kunstnere som stilte ut var keramiker Elisabeth Nordang, billedhugger Merete Sejersted Bødtker og glassblåser Masae Asada.

Atelieret i Olleveien 1 er åpent lørdag 6. og søndag 7. desember fra kl 11-17.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar