RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt liv i Hallvardbo


FERDIG HYTTE: For noen få uker siden kom de siste pengene på plass, og dermed er den gamle Hallvardbo i Østmarka ferdig ombygget og fullfinansiert. Banksjef Lilian Dahl Johansson i DNB på Sæter overrakte siste sjekken til prosjektleder Erik O. Haarseth i Nordstrand Lions. Foto: Privat
FERDIG HYTTE: For noen få uker siden kom de siste pengene på plass, og dermed er den gamle Hallvardbo i Østmarka ferdig ombygget og fullfinansiert. Banksjef Lilian Dahl Johansson i DNB på Sæter overrakte siste sjekken til prosjektleder Erik O. Haarseth i Nordstrand Lions. Foto: Privat Foto: Foto: Privat
To år med mye dugnad og velvillig hjelp til finansiering har resultert i at den gamle speiderhytta Hallvardbo nå er klar for ny bruk.

ØSTMARKA: Idyllisk beliggende ved Langenvann i Østmarka ligger Hallvardbo. Hytta som ble innviet som speiderhytte i 1937, har mange gode minner fra. Nå skal det bli nytt liv her og tilbud til skoler, klubber og foreninger som ønsker å gi tilbud til barn og unge om natur og friluftsliv.

Lions-innsats

For et par år siden gikk Lions Nordstrand inn sammen med hyttas stiftelse med tanke på å sette hytta i stand.

Det har blitt mange dugnadstimer og mye arbeid for å få til en finansiering.

DNB-stiftelsen og UNI-stiftelsen har bidratt stort, og for noen uker siden fikk hytta de siste 119.000 kronene fra DNB som ble overlevert fra Sæter-filialens banksjef Lilian Dahl Johansson til Hallvardbos prosjektleder og Lions-representant Erik O. Haarseth.

Nesten ferdig

Totalt har det blitt lagt 627.000 kroner i istandsetting av hytta.

‑ Nå er det plass til omkring 30 unge og 7 ledere inne, og etter hvert vil også en lavvo og en gapahuk være klar til bruk, sier Haarseth.

‑ I løpet av sommeren skal også seks kanoer, opparbeidet ballplass, klatrevegg, bålplass og ute- og inne-spiseplasser være på plass.

Natur og friluft

‑ Tanken med stedet er at skoler, lag og foreninger skal kunne bruke stedet for en rimelig penge, og på den måten kunne gi unge en innlevelse i natur og friluftsliv, sier Haarseth.

‑ Det vil også i den stille ferietiden bli anledning for familier til å leie stedet.

Enkelte skoler har allerede begynt å bruke stedet.

Historien

Det ligger lang historie bak Hallvardbo. Innviet i 1937 som speiderhytte. Ombygget i 1957 og overført til en stiftelse i 1977.

Speiderne i 2. Nordstrand II har drevet den sammen med stiftelsen siden da frem til for to år siden da altså Lions på Nordstrand kom inn i bildet og sammen med andre har satt den i meget god stand.

Leie

Interesserte kan leie stedet ved å gå inn på tidligere Nordstrand-speider Thomas Hauges mail:
thomas.hauge@emc.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere