*Nettavisen* Nyheter.

Nytt liv i Hallvardbo

FERDIG HYTTE: For noen få uker siden kom de siste pengene på plass, og dermed er den gamle Hallvardbo i Østmarka ferdig ombygget og fullfinansiert. Banksjef Lilian Dahl Johansson i DNB på Sæter overrakte siste sjekken til prosjektleder Erik O. Haarseth i Nordstrand Lions. Foto: Privat Foto: Foto: Privat

To år med mye dugnad og velvillig hjelp til finansiering har resultert i at den gamle speiderhytta Hallvardbo nå er klar for ny bruk.

Klikk på bildet for å forstørre.

NATUR OG FRILUFTSLIV: Tanken med Hallvardbo er å gi unge smaken på natur og friluftsliv.

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD PLASS: Speiderhytta Hallvardbo er nå satt i stand og har plass til 30 unge.

ØSTMARKA: Idyllisk beliggende ved Langenvann i Østmarka ligger Hallvardbo. Hytta som ble innviet som speiderhytte i 1937, har mange gode minner fra. Nå skal det bli nytt liv her og tilbud til skoler, klubber og foreninger som ønsker å gi tilbud til barn og unge om natur og friluftsliv.

Lions-innsats

For et par år siden gikk Lions Nordstrand inn sammen med hyttas stiftelse med tanke på å sette hytta i stand.

Det har blitt mange dugnadstimer og mye arbeid for å få til en finansiering.

DNB-stiftelsen og UNI-stiftelsen har bidratt stort, og for noen uker siden fikk hytta de siste 119.000 kronene fra DNB som ble overlevert fra Sæter-filialens banksjef Lilian Dahl Johansson til Hallvardbos prosjektleder og Lions-representant Erik O. Haarseth.

Nesten ferdig

Totalt har det blitt lagt 627.000 kroner i istandsetting av hytta.

‑ Nå er det plass til omkring 30 unge og 7 ledere inne, og etter hvert vil også en lavvo og en gapahuk være klar til bruk, sier Haarseth.

‑ I løpet av sommeren skal også seks kanoer, opparbeidet ballplass, klatrevegg, bålplass og ute- og inne-spiseplasser være på plass.

Natur og friluft

‑ Tanken med stedet er at skoler, lag og foreninger skal kunne bruke stedet for en rimelig penge, og på den måten kunne gi unge en innlevelse i natur og friluftsliv, sier Haarseth.

‑ Det vil også i den stille ferietiden bli anledning for familier til å leie stedet.

Enkelte skoler har allerede begynt å bruke stedet.

Historien

Det ligger lang historie bak Hallvardbo. Innviet i 1937 som speiderhytte. Ombygget i 1957 og overført til en stiftelse i 1977.

Speiderne i 2. Nordstrand II har drevet den sammen med stiftelsen siden da frem til for to år siden da altså Lions på Nordstrand kom inn i bildet og sammen med andre har satt den i meget god stand.

Leie

Interesserte kan leie stedet ved å gå inn på tidligere Nordstrand-speider Thomas Hauges mail:
thomas.hauge@emc.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.