RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt liv i tradisjonsrik handlegate


Lasse Christophersen og Pål Schrader Nielsen en tidlig lørdag i favorittgaten Bygdøy allé. Nå ønsker de ekstrainnsats for samarbeidet blant de næringsdrivende i området.
Lasse Christophersen og Pål Schrader Nielsen en tidlig lørdag i favorittgaten Bygdøy allé. Nå ønsker de ekstrainnsats for samarbeidet blant de næringsdrivende i området. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff
– Når det er minus 16 grader? Ja, da må vi ha tilbud som varmer da, vet du!

BYGDØY ALLÉ: I disse dager har en ny nettside sett dagens lys: www.bygdøyalle.no. Og det er en offensiv duo, Lasse Christophersen og Pål Schrader Nielsen, vi tar en prat med tidlig på lørdag formiddag. I det Frogner-folket sakte er i ferd med å komme seg ut i gaten for en juleshoppingrunde i sitt favorittstrøk.

Litt ekstra før jul

Butikkene i Bygdøy allé satset litt ekstra denne lørdagen. Det var gløgg og ekstra førjulsstas, etterfulgt av gode tilbud og artige innfall.

– Hvorfor skal folk velge kjølig uteshopping i stedet for kjøpesenter med varmegrader? spør vi de to styremedlemmene.

– Her har vi så mye tradisjoner og historie, butikker som har vært her i hundre år nesten. Bygdøy allé er et alternativ til kjøpesentrene, noe helt annet, sier Christophersen, som driver klesbutikken Lacrosse. Han er selv tvers igjennom Frogner-mann.

– Ja, jeg kan rusle bort i butikken bare i slåbrok og tøfler, smiler han.

– Hva er den store forskjellen?

– Her i Bygdøy allé har vi tid til å gi helt personlig service. Mange kommer for å slå av en prat i tillegg til å handle. Vi har høyt kvalitetsnivå her i gaten, og vi har kvalitetsbevisste kunder, sier han.

Historisk sjel

Når det nå er blåst liv igjen i næringsforeningstanken, er det en plan om å fokusere på mer enn «bare» shoppingen.

– Vi ønsker å gjøre Bygdøy allé til mer enn en shoppinggate. Her har vi en historisk sjel, kultur og masse historie, sier Schrader Nielsen. Han og Christophersen drømmer om at «miljø» skal få en sterkere rolle i gaten, at færre busser skal dundre gjennom alleen, at folk skal bli inspirert til å ta en titt opp på tradisjonsrike bygninger, nyte detaljene.

Nå håper de to at enda flere butikker slutter seg til foreningen. Ønsker du mer informasjon om satsingen, så tar du en titt på bygdøyalle.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere