RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt liv til gamle bilder


Bølerbanen: Dette motivet fra oslobilder.no viser en Gullfisk-trikk på Oppsal i 1967, tatt før omleggingen til t-banedrift. I bakgrunnen sees boligblokker i Haakon Tveters vei. Foto: Oslo byarkiv/fotograf ukjent
Bølerbanen: Dette motivet fra oslobilder.no viser en Gullfisk-trikk på Oppsal i 1967, tatt før omleggingen til t-banedrift. I bakgrunnen sees boligblokker i Haakon Tveters vei. Foto: Oslo byarkiv/fotograf ukjent
Lurer du på hvordan nærmiljøet ditt så ut i gamledager? Da bør du sjekke ut den historiske bildebasen oslobilder.no

OSLO: Oslo Bymuseum og Oslo byarkiv offentliggjorde nylig sin historiske bildebase på internett. Drøyt 50.000 oslobilder er nå tilgjengelig for folk med et enkelt klikk inn på nettstedet 

Kommenterer bildene

Rogstad forteller om mange positive tilbakemeldinger.

– Folk synes det er et flott og spennende tiltak. Vi har også fått mange kommentarer til bildene, sier Rogstad.

I tillegg til at man kan bestille kopier, er det nemlig mulig å kommentere bildene.

– Endel bilder vet vi mye om, andre mindre eller ingenting om. Sånn sett er vi veldig glade for tilbakemeldinger som kan hjelpe oss å forbedre kvaliteten. Vi prøver å rette opp eventuelle feil etter beste evne, men folk må nok smøre seg litt med tålmodighet, sier Rogstad.

Skal utvides

Planen er at oslobilder.no etterhvert skal utvides med bilder fra flere historiske bildebaser.

– Mange institusjoner i Oslo har mange spennende historiske bilder, sier Rogstad og nevner blant annet lokale historielag, Obos og arbeiderbevegelsen.

– Det er et stort potensiale for å inkludere nye, spennende fotografier. Vi vil prøve å få alle disse samlingene inn under den samme paraplyen, sier Lars Rogstad i Oslo byarkiv.

– Da vi lanserte nettstedet onsdag i forrige uke hadde vi 4500 besøk. Det er ti ganger så mye som på en vanlig dag, så vi er strålende fornøyd!

– Tanken bak bildebasen er å forenkle tilgjengeligheten for publikum ved å samle alle historiske oslobilder på ett sted. Og vi har fått en fantastisk respons, sier bildearkivar Lars Rogstad i Oslo byarkiv.

Sjekk selv på oslobilder.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere