*Nettavisen* Nyheter.

Nytt liv til gammel lysløype

UT PÅ TUR: Jens Petter Humleid (t.v.) og Knut Hedemann kan smile bredt nå som det er klart at det er penger nok på bordet til en skikkelig rehabilitering av lysløypa på Lambertseter. I første omgang er det dekket som skal rehabiliteres. Stien starter her ved Blåfjell barnehage ved Pynten borettslag på Bergkrystallen. Foto: Kristin Trosvik

Den gamle lysløypa rundt Lambertseter har ikke blitt vedlikeholdt på 20-30 år. Men nå skal den vekkes til live igjen.

LAMBERTSETER: Jens Petter Humleid har all grunn til å smile bredt nå. Endelig skal drømmen om en rehabilitering av lysløypa bli en virkelighet.

LES OGSÅ: Vil hindre flere brukne bein

Det ble klart da bydelen i sin budsjettjustering forrige uke, avså 300.000 kroner til prosjektet.

– Jeg vurderte å ta med champagne i dag, smiler Knut Hedemann, bydelspolitiker og en av dem som har vært med i arbeidsgruppen sammen med Humleid for en utbedring av turstien.

Søker spillemidler

Arbeidsgruppen har fra før fått rundt 200.000 kroner fra borettslag i området og fra Sparebankstiftelsen. Med godt og vel en halv million i potten, regner de med å bli tildelt en prosent av dette i spillemidler.

– Vi kan få inntil 400.000 i spillemidler, og vi har også søkt 100.000 i folkehelsemidler, sier Humleid.

Totalt kan de med andre ord få rundt en million kroner å rutte med.

LES OGSÅ: Fra gangsti til svinesti

Vedlikeholdsetterslep

Lysløypa, som går fra Blåfjell på Bergkrystallen til Grisern, ble anlagt i 1971.

– Etter at det ble slutt på skigåinga her på 80-tallet, var det minimalt med vedlikehold, sier Humleid. Stien har siden blitt svært hullete og dårlig. Flere uhell og beinbrudd har forekommet. Tidligere forsøk på rehabilitering har ikke ført frem, men fra 2010, med Humleid i spissen, har en arbeidsgruppe jobbet målrettet med å samle inn penger og skape bevissthet rundt prosjektet. Det har gitt resultater.

– Et firma er klare til å legge nytt dekke og drenering allerede i juli, sier Humleid som har som mål at løypa skal få barnevognstandard.

I tillegg ønsker de å koble turstien til en gammel sti som går nordover, fra Grisern mot Marmorberget.

– Da får vi en sammenhengende løype helt til Østensjøvannet, sier han og legger til at hvor mye de får gjort i denne omgang, avhenger av hvor stor sluttsummen blir etter tildeling av spillemidler og eventuelt folkehelsemidler.

– Men under årets bydelsdager skal vi i hvert fall gå på den nye stien, slår Hedemann fast.

LES OGSÅ:

Litt for spennende turvei

Nabokjerringa er på nett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.