RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt lydbilde under Ibsen-festivalen

Torsdag inviterte Riksteateret, Nationalteateret og Oslo Sporveier til åpning av Ibsen-festivalen og lydinstallasjonen "Tunnel of light" på Nydalen T-banestasjon. En tre meter høy Ibsen-dukke var også invitert.

Nydalen: - Dette er moro! Administrerende direktør i Avantor ASA siden 1988, Christian Joys, smiler fra øre til øre.
- Jeg tror vi nå kan si at vi har nådd vårt mål om å lage en bærekraftig bydel med liv mellom husene.
Mens pressefolk, skuespillere og tilfeldig forbipasserende tar rulletrappen både opp og ned, står en noe sliten lydkunstner og komponist og bivåner det hele. Han har vært våken hele natten, og lagt den siste hånd på installasjonen.
Komponist Bjarne Kvinnsland har plukket kjente Ibsensitater og laget et nytt lydbilde som skal prege Nydalen T-banestasjon under Ibsen-festivalen.
- Jeg tok utgangspunkt i de stykkene jeg kjenner best fra ungdomsskolen; Peer Gynt, Gjengangere og Villanden, og har satt toner til sitater hentet herfra, sa Kvinnsland. Nå er han i Shanghai i Kina, hvor en annen installasjon, også med utgangspunkt i Ibsen skal settes opp.
- Der skal vi bruke neontekst på både engelsk, kinesisk og norsk, kunne han fortelle.
- Kjempespennende å bli gjort oppmerksom på denne delen av byen i forbindelse med Ibsen-festivalen. Dette lover godt også for fremtiden, sa Ibsen-festivalsjef Ba Clemetsen, som husker godt hvordan det så i Nydals-området for tyve år siden; En sliten tomt med mange falleferdige bygninger.
- Gøy at vi er først ut med hovedtyngden av Ibsen-aktiviteter, strålte prosjektleder for festivalen i Nydalen, Henrik Melson Edvardsen.
- Nydalen er i ferd med å bli en viktig arena for kunst-og kulturformidling.
Teatersjef ved Riksteateret, Ellen Horn, klippet snoren som var satt opp for anledningen ved rulletrapp-nedgangen til stasjonen, erklærte Ibsen-festivalen for åpnet og overlot ordet til direktør for Oslo T-bane Drift, Øystein Svendsen;
- Dette er en stor dag for oss, sa han og gledet seg over nå å ha tre kulturstasjoner i T-baneringen; Grønnland, Nationalteateret og nå pgså Nydalen T-banestasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere