RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor interesse: Det er allerede mange av klubbens brukere som har vist stor interesse for mediesenteret kan Henreitte Øyan, leder for prosjektet fortelle.
Stor interesse: Det er allerede mange av klubbens brukere som har vist stor interesse for mediesenteret kan Henreitte Øyan, leder for prosjektet fortelle.

Nytt mediesenter

Nye dataer og kameraer er noen av de tingene ungdommene som bruker Trosterud fritidsklubb snart skal få glede av.

Trosterud: Alna mediesenter er en del av groruddalssatsningen.
- Hver bydel har ett ungdomsfyrtårn. I bydel Alna er dette Trosterud fritidsklubben, forteller Henriette Øyan prosjektleder for mediesenteret.
Klubbens ungdommer har allerede fått en sniktitt på rom og utstyr , og viser allerede stor interesse.
- Ungdommene kommer til å få tilgang til utstyr aldri har vært borti før, sier Henriette. Mange av klubbens ansatte er utdannet innen medier. Dette kommer til å komme godt med tror Henriette, som selv er utdannet fotograf. De har også planer om å arrangere kurs hvor de hyrer inn profesjonelle til å lære ungdommene. I tilleg til å arrangere kurs vil de dokumentere når ungdommene finner på ting. Slik som for eksempel at de lager filmer og tar bilder.

Første mann til mølla

- Det er viktig at ikke blir den samme gruppa hele tiden som får være med på alt, poengterer Henriette. Derfor skal det før alle kurs henges opp lapper slik at man kan melde seg på.
- Da blir det første mann til mølla, sier hun smilende. De ønsker å heve kompetansenivået blant ungdom i Groruddalen, og skape en interesse for kunst.
- Jeg håper dette kan hjelpe ungdommene videre i livet og komme godt med når de skal søke seg jobb senere, forteller Henriette.

Variert tilbud

Mediesenteret har fire hovedkategorier, foto, film, grafisk design og web-design.
- De kan også velge å jobbe med underkategorier som tegning, typografi og illustrasjon, sier Henriette. Ved siden av mediesenteret har Trosterud Fritidsklubb også andre spennende tilbud. Dansekurs i hiphop og breaking, rapkurs, aktiviteer i lydstudio, band og nettredaskjon er noen av klubbens andre tilbud.

Mange brukere

Etter skoletid er det ofte mellom 30 og 50 ungdommer på klubben. På kveldstid er der rundt 70 ungdommer her og på store arrangementer er det smekkfult.
- Klubben har blitt ett populært sted å være, avslutter Øyan.
Vi ønsker å komme med ett godt og variert tilbud til bydelens ungdom
Henriette Øyan

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere