*Nettavisen* Nyheter.

Nytt nettsted for Groruddalen

15. juni åpnes dørene til den nye nettportalen groruddalen.info. Et nettsted for alle fire bydeler i dalen og et resultat av Groruddalssatsningen.

Groruddalen: Det har vært mange forskjellige ideer og ønsker om å etablere et nettsted for Groruddalen. Nå er dette sydd sammen til et prosjekt med egen feles leder ansatt i bydel Bjerke.
Dette skal være en nettportal og møteplass for hele Groruddalen, sier Bård Brinchmann Løvvig.
Nettportalen er en del av kommunens og statens satsing på Groruddalen. Her vil du finne de kulturaktiviteter og uttrykk som er til stede i alle de fire bydelene, sier prosjektlederen for nettstedet.
Han legger til at det er viktig å synliggjøre på nettet all den aktivitet som foreninger, klubber, grupper og skoler driver.
Portalen skal i stor grad være brukerstyrt og en sentral arena for ungdom og kulturuttrykk i Groruddalen. Om nettstedet står det foreløpig:
Vi skal gi deg oversikt over hva som skjer, hvor det skjer og når det skjer. Det er dere som skal være med på å prege sidene med innhold og uttrykk, og nettstedet vil samarbeide med skoler og aktivitetshus i Groruddalen for å få til dette.
Driver du med musikk, teater, film, foto, dans, skriving, tegning eller andre aktiviteter er dette stedet du vil kunne vise det fram og fortelle om det.

Kulturkalender

Det er et ønske om at nettportalen også skal fungere som en kulturkalender. Her kan folk legge inn og fylle ut opplysninger om de aktiviteter som skjer rundt om. Det hele skal være brukerstyrt, forteller Bård Brinchmann Løvvig.
Han forteller at kulturkalenderen knyttes opp mot en oversikt over alle lag og foreninger i Groruddalen.
Med den store variasjon i kulturell bakgrunn, er det behov for et nettsted der terskelen ikke er så høy for å bli sett og hørt, sier prosjektlederen.
Det er også tanken at dette skal være med på omdømmebygging. Ikke nødvendigvis for å vise andre, men like mye for oss selv. Dette er også en måte å få ta en "puls" på Groruddalen.

Deltagelse

Prosjektet har også hatt tilknyttet en referansegruppe med to ungdommer fra hver bydel. De har blitt valgt gjennom ungdomsklubbene.
Denne gruppa har bidratt med mye, det har vært kjempegøy å jobbe sammen med dem. Gruppa vil også få litt ansvar for å drive moderering av innsendt materiale som nettstedet får inn, avslutter Bård Brinchmann Løvvig.
Følg med, det skjer spennende ting på: groruddalen.info

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.