«Nytt på nytt»-Almaas ballgutt under VM!

Programlederen Jon Almaas, som er mest kjent fra det populære humorprogrammet Nytt på nytt, var til stede på Frigg Stadion under VM-kampen mot Hviterussland.

Programlederen Jon Almaas, som er mest kjent fra det populære humorprogrammet Nytt på nytt, var til stede på Frigg Stadion under VM-kampen mot Hviterussland. Foto: Foto: Adill Khan

Rekordmange hadde tatt turen bort til Frigg Stadion for å se Norge knuse Hviterussland i åpningskampen i bandy-VM.

Hviterussland fikk et tøft møte med nordmennene på hjemmebane.

FRIGG STADION: Over 1700 supportere hadde trosset snøværet og møtte opp for å heie frem bandy-herrene i VM. Jon Almaas var ballgutt for anledningen, og var vitne til flere fine mål undertegnet Norge.

Dette var Norges første VM-kamp i bandy i Norge siden 1993, og uheldigvis blir det heller ikke spilt flere VM-kamper på norsk jord.

Mesterskapet blir nemlig arrangert i Sverige, men etter bandyguttas gode oppvisning på hjemmebane, kan det godt hende flere supportere blir med gjengen over grensen, enn det tidligere har gjort. Norges bandy-gutter ga nemlig god valuta for pengene.

Tok oppskriftsmessig ledelsen

En nedsnødd bane gjorde at dommeren bestemte seg for å dele opp kampen i tre perioder, slik at brøytemannskapet fikk tid til å brøyte bort snøen.

Snøen stoppet imidlertid ikke Robin Cras som prikket enn det første målet etter halvspilt førsteperiode. Målet var fortjent etter både spill og sjanser, og det var kun en god Hvit-Russland-keeper som hindret flere baklengs i den første perioden.

Andreperioden startet som den første, og etter 43 minutter økte Nikolai Rustad Jensen ledelsen etter en fin ball fra Christer Lystad.

Sjokkerte Norge

Mot spillets gang reduserte Hviterussland noen minutter senere etter en glipp i forsvaret, og tredjeperioden startet ikke bedre da hviterusserne utlignet til 2-2 etter nok en forsvarstabbe.

Ullevål-keeper Christopher Smerkerud kunne gjøre lite med de to scoringene, og landslagssjefen mener målene var unødvendige.

- De to målene var omtrent det eneste Hviterussland skapte, og det er kollektive feil som gjør at de får to billige mål. Forsvarsspillet bør bedre seg når vi skal hamle opp mot bedre nasjoner, sier landslagstrener Espen Tho.

Norge red imidlertid av den hviterussiske stormen og tok tilbake kommandoen i kampen, og det var ikke ufortjent da Mathias Stavis straffet hviterusserne etter et fint soloraid med ballen.

Norge fortsatte å kjøre kampen og gikk opp til 4-2 på en straffe-corner, før Christer Lystad satte punktum med fin scoring minuttet før slutt.

LES OGSÅ: – Perfekt å sitte i solen på Røabanen med cola og vaffel

- Fantastisk hjemmepublikum

Etter kampen var landslagssjefen veldig fornøyd med supporterstøtten.

- Det er 20 år siden sist det var så mange mennesker for å se Norge spille en bandy-kamp. Gutta var vel preget av stundens alvor og bommet på en del sjanser, men jeg er veldig fornøyd sett kampen under ett.

- Blir det ingen åpningsfeiring i kveld?

- Ingen feiring! Vi har en vanskelig kamp allerede i morgen, og feiringen må vi vente med til vi har vunnet finalen. Nå er det direktebuss til Sverige, sier Espen Tho.

LES OGSÅ: Gleder seg til landslagskampene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.